in ,

Kjendislege Michael Mosleys tre steg til varig vektnedgang

Kjendislegen Michael Mosley har prøvd en rekke dietter, og han har nå kommet med en trestegs-variant der han mener man kan regne med vekttap allerede etter første uken.

Michael Mosley er en britisk TV-journalist programleder og tidligere lege som har jobbet for BBC siden 1985.

Han er sannsynligvis mest kjent som programleder for TV-programmer om biologi og medisin og hans jevnlige opptredener på The One Show. Flere av programmene hans har også blitt sendt i Norge hvor han kanskje er mest kjent for 5:2-dietten.


– Første steg er å begynne med 16:8 i ca. 10–12 uker ettersom man skal lære seg å leve med å bare spise i løpet av åtte timer hvert døgn. I begynnelsen er det anbefalt å begynne med 48 timer hvor du får spise og drikke som vanlig, for eksempel fra fredag kveld til søndag kveld, forklarer professor ved Karolinska institutet i Sverige, Kerstin Brismar, til VG.

16:8 går ut på at man bare spiser innenfor et tidsspenn på åtte timer av døgnets 24 timer. De dagene man spiser ut ifra 16:8-metoden, skal man trene eller mosjonere med arbeidspuls hver dag i minst 30 minutter.

Brismar anbefaler å starte fasten klokken 18 og avslutte klokken 10.

Steg to er en strengere diett. Den skal følges i seks måneder – eller til man har oppnådd idealvekten. Det som skjer nå er at man tar bort tidsavbruddet på 48 timer, og skal følge 16:8-dietten hele tiden.

Helst skal man begrense seg til to måltider i det 8-timers vinduet der man kan spise, forklarer Brismar.

– Steg tre er 5:2 metoden, som innebærer to dager faste i uken med maks 500 eller 600 kalorier per dag. Du forventes å veie deg hver uke og om du har gått opp mer enn 2,5 kilo, så bør du gå tilbake til steg to til at du når din idealvekt igjen. Steg tre er ment å være for resten av livet, sier hun.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ronny Brede Aase og Tuva Fellman

Ronny Brede Aase forteller om hetsen og viser meldingene han mottar

Simon Nitsche

Skal vi danse-vinner Simon Nitsche blir programleder: Dette er hans neste prosjekt