Hjem Meninger Kjendislege Wasim Zahid raser mot Durek Verrett: – Et middelaldersk kvinnesyn

Kjendislege Wasim Zahid raser mot Durek Verrett: – Et middelaldersk kvinnesyn

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Märtha Louises kjæreste Durek Verrett, er igjen i vinden etter at han uttalte at kvinner som har for mange sexpartnere får visse avtrykk på innsiden av vagina, og at dette må renses ut. Det får lege Wasim Zahid til å steile.

Det var til det irske nettstedet Xposé at Durek Verrett kom med uttalelsene forrige måned. Mange har latt seg provosere at sjamanens påstand. Sist ut i rekken er lege Wasim Zahid. Han har spilt inn en video der han slår ned på Durek Verretts påstander.

«Hvorfor gjelder det bare kvinner?»

I et intervju med Dagbladet, avkrefter legen det påståtte avtrykket, og mener Durek Verrett stigmatiserer kvinner som har hatt mange sexpartnere.

«Det er overhodet ikke noe hold i dette. Vaginaen er utviklet fra naturens side, blant annet for å ha sex. Og hvorfor skulle flere sexpartnere gi mer «avtrykk» enn regelmessig sex med én partner? Bør ikke antall samleier være det avgjørende? Det virker som man er opptatt av å stigmatisere de som har hatt sex med mange», sier Wasim Zahid.

«Det verste er jo kvinnesynet som fremmes. Hvorfor skal det være så farlig for akkurat kvinner å ha mye sex? Hva med menn? Og hvem skal avgjøre hva som er et passende antall sexpartnere for en kvinne?», sier han videre.

Ikke greit

Wasim forteller til Dagbladet at han i utgangspunktet ikke syntes Dureks uttalelser var noe å bruke krefter på. Men samtidig synes han det er viktig at noen svarer på utsagnet.

«Det er ikke greit å si at kvinner med «for mange» sexpartnere blir merket og trenger rensing. Da sier man indirekte også at disse kvinnene er urene. Det er et middelaldersk kvinnesyn, sier han.

Wasim håper og tror at de fleste ser gjennom sjamanens påstand, og skjønner at formålet med uttalelsen er at han ønsker å fremme sin egen bedrift.

Avslører «triksene»

Også tidligere har Zahid tatt et oppgjør med uttalelsene til Verrett. I sommer publiserte han en annen video hvor han hevder å avsløre triksene til Durek. Han forteller til Nettavisen at grunnen for å gjøre dette er at man er redd mennesker skal benytte seg av alternativ behandling etter å ha hørt på shamanen.

– Det vi er redde for, er at pasienter skal benytte seg av alternativ behandling i stedet for medisinsk behandling- og i verste fall bli sykere. Eventuelt at pasienten benytter seg av alternativ behandling som forstyrrer den medisinske. Begge kan resulterer i at tilstanden forverrer seg og pasienten blir sykere, sier han til avisen.

LES OGSÅ: Samuel Massie og bestefaren er i sjokk etter tigerangrep

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com