lørdag, februar 22, 2020
Nyttig Kjenner du til dette smarte trikset når du skal...

Kjenner du til dette smarte trikset når du skal fylle drivstoff?

-

Du har sikkert opplevd det før. Du kjører inn foran pumpen på bensinstasjonen, men så … hvilken side var nå tanklokket på igjen? Kanskje kjører du en bil som ikke er din. Eller kanskje har du fylt drivstoff på den samme bilen i årevis, men likevel klarer du ikke å huske hva som er riktig side.

Uansett, du er ikke alene. Stadig vekk stikker sjåfører hodet ut av døra for å sjekke hvilken side tanklokket er på. Mange parkerer også bilde foran pumpen, for så å oppdage at de har tatt feil. Da er det bare å sette seg inn i bilen igjen og kjøre en liten runde for så å parkere med den riktige siden mot pumpene.

Men nå skal du få kjennskap til en godt bevart hemmelighet, som kan hjelpe deg i å finne ut hvor tanklokket er plassert.

Se på den lille bensinpumpen

Hvis du ser på det lille bensinpumpesymbolet i bensinmåleren, så får du et hint. Ifølge TV 2, sitter nemlig nesten alltid tanklokket ditt på samme siden som fylleslangen i symbolet. Smart, ikke sant?

Mange bilprodusenter har også begynt å legge til en liten pil ved siden av selve bensinpumpe-symbolet, som peker imot den siden tanklokket er.

På de fleste biler kan man se på dashboardet hvilke side tanken er på. Foto: Canva

For tanklokk-nerder

Er du ytterligere interessert i tanklokk, kan du lese videre her: Majoriteten av europeiske biler har tanklokket på passasjersiden. Bortsett fra Peugeot, som selv om de er europeisk, har tanklokket på førersiden. Asiatiske biler har lokket på førersiden. Men det stemmer ikke alltid. Ford og Nissan, for eksempel, de klarer ikke å bestemme seg. Der kan du finne tanklokket på begge sider.

LES OGSÅ: 4 smarte tips som får mobilbatteriet til å vare lengre

Hvorfor det er sånn, skal visstnok ha med hvilket kjøremønster det er der den aktuelle bilmodellen primært er tiltenkt. Om det er snakk om høyre- eller venstre-trafikk. Slik at hvis man kjører bensintom langs veien, skal man kunne fylle bensin fra reservekannen, uten å måtte stå i veibanen.

Kjente du til dette trikset?

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Fireåringer savnet fra barnehage – politiet ber om din hjelp

Fire barn er savnet fra en barnehage på Fagerstrand i Nesodden kommune. Nå ber politiet om hjelp.  Alle barne er fem år gamle og skal...

Den hjerteskjærende videoen av 9-åringen går verden rundt – dette er konsekvensene av mobbing

En fortvilet småbarnsmor delte denne uken en video av sin ni år gamle sønn. Quaden (9) opplever daglig mobbing og ønsker ikke lenger å...

Derfor må du ikke bygge egne varder på fjellet – forsker sjokkert over den norske fjellheimen

Er du en av dem som bygger varder når du går på fjelltur? Du er i så fall ikke alene, og dette må det...