Hjem Helse Trodde det var ørebetennelse – uker senere døde 19-åringen

Trodde det var ørebetennelse – uker senere døde 19-åringen

19 år gamle Niall Kavanagh, fra Newmarket i Suffolk, døde bare tre uker etter å ha blitt diagnostisert med en hjernesvulst. Da problemene startet avfeide legene det som en «ørebetennelse»

Niall ble hastet til akuttmottaket i september 2021 etter at han kollapset på fotballbanen. På akuttmottaket fikk han vite at det var ørebetennelse eller virus. En måned etter var han ikke lenger i stand til å snakke eller gå. Det var da legene oppdaget hjernesvulsten hans. Derfra gikk det tre uker til han døde.

– Jeg kommer aldri til å forstå hvordan Niall kunne få fra å være en sprek, sunn 19-åring, som spilte fotball, til å dø tre uker etter diagnosen.  Å miste ham har ødelagt livet mitt, og jeg vil ikke at andre familier skal måtte gå gjennom den samme hjertesorgen, sier moren Claire til Daily Mail.

Etter Nialls første besøk på legevakten, der han fikk beskjed om at han hadde ørebetennelse, dro han tilbake til legevakten de to påfølgende lørdagene, men ble oversett og sendt hjem – fortsatt med mistanke om virus eller ørebetennelse. Da symptomene vedvarte bestilte Claire time hos fastlegen til sønnen, men Niall dukket ikke opp. Moren ble mer og mer bekymret da hun merket at Niall glemte at han hadde snakket med henne og andre familiemedlemmer.

En oktoberdag da moren kom innom sønnen på besøk fant hun sønnen ved bevissthet – men han satt og gestikulerte og kunne plutselig ikke snakke.

Sammen med Nialls bror, bar moren han med i bilen og kjørte sønnen til  sykehuset. Han klarte verken å gå eller å snakke. Personalet trodde først han hadde tatt stoff. Til slutt ble det tatt en skanning og legene oppdaget en lesjon på hjernen hans. Legene fryktet at Niall ikke ville overleve akuttoperasjonen siden de aldri hadde sett noe aggressivt som Nialls hjernesvulst.

– De ga oss nesten ikke noe håp. Jeg måtte gå hjem og fortelle Nialls to yngre brødre at de måtte si farvel, sier moren Claire.

Men han overlevde operasjonen – og i løpet av de neste tre ukene var han i stand til å snakke, bruke telefonen og puste på egen hånd.

Men etter operasjonen der legene fjernet et rør som skulle drenere ut væske fra hjernen, kom Niall aldri mer til bevissthet. Han døde tre uker senere 1. november, etter at legene kjørte tester og bekreftet at han hadde lidd av hjernestammedød. Det vil si at en person som holdes kunstig i live ikke lenger har noen hjernefunksjoner. Det er ensbetydende med at de ikke vil gjenvinne bevissthet eller være i stand til å puste uten hjelp.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com