in ,

Kjersti Grinis bruk av N-ordet på Farmen skaper reaksjoner

Kjersti Grini

Tidligere håndballspiller Kjersti Grini legger seg nå langflat etter en uttalelse som skapte store reaksjoner blant de andre deltakerne.

I en sekvens av gårdsoppholdet hvor deltakerne slipper kuene ut av fjøset, merker Kjersti Grini at den ene kuen er mørk, hvorpå hun uttaler:

– Har vi fått en neger-ku?


Videre ler hun litt før hun sier:

– Det ser jo ut som en neger-ku.

Flere av de andre deltakerne reagerer umiddelbart på uttalelsene og både Adam Ezzari og Øyunn Krogh irettesetter Grini for måten hun snakker på. Selv responderer Grini med at det ikke er snakk om noe rasistisk.

– Det er ikke snakk om at jeg er rasist, så jeg tenker at jeg kan si de ordene jeg vil, sier hun i første episode.

For Øyunn Krogh ble det så sterkt at hun tar til tårene.

– Det er frustrerende og skuffende når du møter mennesker du liker, for jeg synes alle her er veldig fine. Og jeg synes ingenting kan unnskylde at du kan stå i dag og si sånn, sier hun gråtende på TV, ifølge VG.

Unnskylder seg

Selv om Kjersti Grini var hardbarket uenig i at hun sa noe galt da hun var inne på Farmen, har hun nå endret mening. Ovenfor VG forteller hun at hun ikke har «fulgt med i timen» og generelt synes man blir for lett krenket i dagens samfunn. Men hun beklager nå at hun brukte N-ordet og forstår at det kommer reaksjoner på det.

– Jeg får det ikke usagt og kan bare beklage. Når folk rundt meg blir lei seg, opprørt og gråter for noe jeg har sagt, så synes jeg det er trist. Jeg forstår i dag at det fremstår som respektløst om en folkegruppe som ikke selv har valgt dette ordet som benevnelse, sier hun til VG.

Ovenfor TV 2 forteller den tidligere håndballspilleren at det hele handlet om å være morsom, og at hun ikke la noe rasistisk i ordene.

– Jeg ble veldig overrasket over reaksjonene jeg fikk der inne, og syntes det var veldig ubehagelig. Jeg skjønte ikke hva jeg hadde gjort galt – for meg var det kun et dårlig forsøk på å være morsom med ei ku, sier Grini.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

melodi grand prix 2022

Disse 21 artistene er med i Melodi Grand Prix 2022

katt

Disse kattenavnene var mest populære i 2021