in

Kjetil André Aamodt om vennen: – Finken var en jeg så opp til

Aamodt

Finkens bortgang har ikke fått Kjetil André Aamodt til å føle at tiden må utnyttes bedre. Snarere tvert imot.

I juli kom nyheten om at den tidligere alpinisten Finn Christian Jagge døde etter komplikasjoner av tarmslyng, bare 54 år gammel

Finn-Christian Jagge

Det var kona til Finn Christian som formidlet den triste nyheten på Facebook.


Norge var i sjokk, og for lagkamerat Kjetil André Aamodt ble det den første begravelsen til en lagkamerat. 

– Han døde altfor tidlig. Finken var en jeg så opp til. Han var en bra fyr som jeg hadde kontakt med til like før han døde. Når jeg tenker på ham, husker jeg spesielt latteren hans. Det er vemodig å tenke på at han er borte, sier Kjetil André Aamodt til VG.

Finkens bortgang har fått Kjetil André Aamodt til å tenke annerledes om tid. Istedenfor å tenke at tiden må utnyttes så sier han til VG det heller er motsatt nå. 

– Jeg var faktisk verre før. Jeg stresset mer. Nå er jeg mye flinkere til å ta ting som det kommer og tenker «herregud, ta det litt mer ro». Jeg ønsker alltid å få noe ut av dagen sammen med familien, men utover det er jeg blitt litt for sedat, sier han til avisen.

https://www.facebook.com/photo?fbid=10158285020671971&set=a.10150755991456971

Alpinfamilien har vært sparsommelige med kommentarer etter «Finkens» bortgang.  

Lasse Kjus har tidligere uttalt til VG at det kom som et sjokk.

– Brutalt, forferdelig og grusomt, sa han til avisen, og påpekte at han av hensyn til de etterlatte ikke ønsket å si mer om sin gode venn.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Frykt er problemet og løsningen

Jan Thomas

Åpenhjertig Jan Thomas om konflikten: – Jeg ble mobbet ut