Hjem Familie Kjetil ble pappa som 19-åring. Viser frem de stygge kommentarene han mottar

Kjetil ble pappa som 19-åring. Viser frem de stygge kommentarene han mottar

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Kjetil Hallingstad er nå 20 år gammel. For et år siden ble han pappa. Men det å bli pappa i en alder av 19-år skaper tydeligvis en del reaksjoner blant folk.

På TikTok begynte Kjetil å publisere videoer av seg selv og sønnen William. En del av kommentarene som tikket inn på videoene var så horrible at Kjetil valgte å skrive et leserinnlegg til P3 hvor han spør spørsmålet:

– Jeg ble pappa som 19-åring. Gjør det meg til en dårlig pappa?

Kjetil stiller spørsmålet på bakgrunn av kommentarene han og Sara får etter at de ble foreldre som 19-åringer. I leserinnlegget forteller Kjetil at de får kommentarer som:

«Du er for ung til å være pappa.»
«Jeg skal ringe barnevernet.»
«Du må være voksen for å ha barn.»

En typisk video Kjetil publiserer av livet som pappa er en slik som du kan se nedenfor.

@kjetilhallingstad

Svar til @julia..limmesand Det kan han ikke nei:) #svømme #bade #sommer

♬ original sound – Kjetil Hallingstad

Kjetil skriver at han blir lei seg når det kommer slik kommentarer. De kan gjøre at man begynner å tvile på seg selv om forelder.

Når man er stolt og glad for å være pappa og man gjør det så godt man kan, så drar det deg lang ned å få høre at det du gjør, ikke er godt nok.

Kjetil Hallingstad

Alder har ingenting å si

For har virkelig alder nå å si for hvordan du fungerer som forelder?

I følge Kjetil bunner de negativene reaksjonene ut i fordommer mot unge foreldre. Det er ikke vanlig å være en ung forelder i dag, og vi hører sjelden om folk som blir foreldre i tidlig alder. Mange tror at en ung forelder er ensbetydende med en person som ikke tar seg av barnet og som mest er opptatt av å dra på fest.

– Men gjett hva? Ikke alle unge føler et behov for å dra på fest hele tiden. Jeg har ikke vært på en eneste fest etter jeg fikk barn, og jeg føler heller ikke et behov for å gjøre det. Og det er mange som er klar for å bli pappa når man ennå er ung, skriver Kjetil.

Og til slutt kommer han med et visdomsord til de som tror at unge foreldre ikke klarer oppgaven:

– Det er det samme om du er gammel eller ung. Det eneste som betyr noe, er kjærligheten du har til barnet ditt.

Nedenfor kan du se en annen video Kjetil har publisert. Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook dersom du har en mening om temaet.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com