søndag, mai 9, 2021

Kjetil Jansrud blir pappa i sommer: – Jeg er supernervøs

Mest lest nå

Kjetil Jansrud (33) sier selv at han er egoistisk og ensporet. Nå er han spent på hvordan tilværelsen blir når den nye sjefen kommer til sommeren.

– Vi idrettsutøvere er jo egoister, men nå kommer det altså en som er sjef, en skikkelig sjef i huset. Midtpunktet! Mitt utgangspunkt er at det barnet skal få en god oppvekst, ingenting av det jeg holder på med skal ha noen konsekvens for barnet. Det er mitt utgangspunkt, sier Kjetil Jansrud til TV 2.

Til sommeren, blir han og kjæresten Benedicte Isabel Mortensen (29) foreldre for første gang. Kjetil er usikker på hvordan hverdagen som toppidrettsutøver blir, etter det nye familiemedlemmet har kommet til verden.


–Jeg ville aldri prioritert min personlige karriere på bekostning av barnet, men jeg håper, som mange har klart før meg, å kunne kombinere toppidrett og det å være pappa.

Kan gå glipp av mye

Kjetil forteller at han er heldig som har en samboer som er veldig positivt innstilt på at hans idrettshverdag skal bli helt normal.

– Jeg er derimot spent på om jeg føler meg komfortabel med å dra på samling og konkurranser. Jeg kan gå glipp av alle de små tingene med babyen. Skjer det viktige ting med utviklingen som jeg ikke får være med på?

Veldig nervøs

Men akkurat nå er det fødselen Kjetil tenker mest på.

– Når jeg skal kjøre i for eksempel Kitzbühel, så har jeg jo gjort det noen år. Jeg har så mange tusen timer på ski, at jeg har en trygghet. Nervøsiteten der kommer mer i form av ønsket om at jeg skal gjøre det bra, og at det er viktig for meg. Det er naturligvis en risikovurdering i bakhodet, men når det gjelder fødselen er det helt opp til Benedicte og sykehuset om dette skal gå bra, sier han, og legger til at han er supernervøs fordi han kun kan være til hjelp under fødselen.

–  Det gjør meg mer nervøs enn jeg noen gang har vært som idrettsutøver. Samtidig så håper jeg at jeg har litt erfaring i å håndtere nervøsitet. Jeg håper jo at jeg kan være en liten klippe, men det er det sikkert mange som har sagt før meg også står de der på sykehuset og skjelver av nerver og spenning.

LES OGSÅ: Nyhetsanker Morten Sandøy med sterk tekst om kona: – Jeg ser på henne og får en tåre i øyekroken

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter