onsdag, august 12, 2020

Kjøpmann nekter å selge energidrikker til barn under 16 år

Mest lest nå

Den danske kjøpmannen Allan Kring Bülow nekter å selge energidrikker til barn under 16 år. Og han krever ID i kassen.

«Jeg kunne tjent penger på energidrikker, men det handler om folkehelse. Vi skal også være der for innbyggerne, og dette er i aller høyeste grad innbyggernes butikk», sier Allan Kring Bülow til danske TV 2. Han driver lokalbutikken «Min Købmand» i Daugård øst for Vejle.

Foto: Privat

Håper flere følger etter

Nå håper Allan at flere kjøpmenn følger etter og setter en aldersgrense for kjøp av energidrikker.


«Jeg har jo mange kjøpmannskolleger, og i min verden kan vi ikke vente på at kjedene tvinger noe gjennom. Vi kan gå ut og gjøre det selv i dag eller i morgen. Jeg vil i høy grad legge opp til at alle tar et felles ansvar», sier han.

LES OGSÅHjertelegens advarsel til de som drikker energidrikk: Det er russisk rulett

Den danske kjøpmannen har satt opp skilt om at det er aldersbegrensning ved alle energidrikkene i butikken. Slik skal det ikke være mulig å være i tvil om hvilke produkter som inneholder koffein.

Foto: Min Købmand – Daugård.

Får støtte fra skolen

Ikke langt unna Allans butikk, ligger det en skole med elever opp til sjette trinn. Skoleleder Leif Kruse applauderer kjøpmannens initiativ, og sier han syns det er godt å vite at elevene hans ikke lenger kan gå innom butikken etter skoletid og kjøpe energidrikker

«Jeg syns det er en fin ordning. Nå når han tar et sånt lokalt initiativ, skal jeg støtte det. Jeg syns det er en veldig god ide», sier han.

Flere av elevene på skolens sjette trinn syns også det er fint med aldersgrense på energidrikkene.

«Jeg syns det er fint. Hvis du absolutt vil ha energidrikke, må foreldrene dine kjøpe det til deg, hvis de syns det er okei», sier elev ved skolen, Harald Houmøller Hensgen.

Del gjerne artikkelen om du er enig i standpunktet til Allan!

I klippet nedenfor kan du se hvordan det gikk da dansk TV 2 sendte en ungdom inn i butikken til Allan for å handle energidrikk: 

Købmand smækker i for salg af energidrikke til børn

I Allan Kring Bülows butikker kan unge under 16 år ikke købe energidrikke."Jeg synes jo, den ligger lige til højrebenet," siger han.

Publisert av Go' morgen Danmark og Go' aften LIVE Fredag 31. januar 2020
130,383FansLik
1,537FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter