Hjem Nyttig Kjøpt en steinhard avokado? Se det enkle trikset som modner en avokado på 10 minutter

Kjøpt en steinhard avokado? Se det enkle trikset som modner en avokado på 10 minutter

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Avokado er en yndet ingrediens i alt fra salater til fredagstaco, og er kjent for sine mange helsefordeler. Denne frukten, som ofte feilaktig omtales som en grønnsak, vokser på trær og er kjent for sitt fravær av sødme og fruktsyre.

Avokadoene høstes umodne for å tåle transport bedre og modnes gradvis på vei til butikkene. Selv om de fleste butikker tilbyr spisemoden avokado, kan det hende du støter på en som er umoden. Skulle du oppleve dette, er det ikke nødvendig å verken vente dagevis eller kjøpe en ny. Her er et enkelt triks som gjør at avokadoen modnes på bare 10 minutter:

  1. Sett ovnen på 100 grader Celsius.
  2. Pakk avokadoen inn i aluminiumsfolie og plasser den på en stekeplate.
  3. Sett den i midten av ovnen og varm den i 10 minutter.
  4. Ta avokadoen ut av ovnen, fjern folien, og la den kjøle seg ned i kjøleskapet, eller på kjøkkenbenken om du foretrekker det.

Dette trikset er spesielt nyttig hvis du finner umodne avokadoer til en rimeligere pris, eller om du trenger en moden avokado umiddelbart.

Helsefordeler med avokado

Avokado
Avokado gir en rekke helsefordeler. Foto: Canva

Avokado er ikke bare en smakfull tillegg til måltidene dine, men også en kraftpakke av næringsstoffer. Her er noen av helsefordelene avokado kan tilby:

  • Rik på sunne fettstoffer: Avokado inneholder mye enumettet fett, som kan hjelpe til med å redusere dårlig kolesterolnivåer i blodet og dermed redusere risikoen for hjertesykdom.
  • Full av fiber: En enkelt avokado inneholder omtrent 13 gram fiber, noe som er nær halvparten av det daglige anbefalte inntaket. Fiber er viktig for fordøyelsen og kan hjelpe til med å forebygge forstoppelse.
  • Rik på vitaminer og mineraler: Avokado er en god kilde til vitamin K, vitamin E, vitamin C og B-vitaminer, samt mineraler som kalium.
  • Støtter synet: Avokado inneholder lutein og zeaxantin, to fytokjemikalier som er essensielle for øyehelsen.
  • Antiinflammatoriske egenskaper: De sunne fettene og næringsstoffene i avokado kan bidra til å redusere inflammasjon i kroppen.

Med disse helsefordelene, sammen med et raskt modningstriks, er det mange gode grunner til å inkludere avokado i kostholdet ditt.

I videoen nedenfor kan du se hvordan avokadotrikset fungerer.

  1. avokadostein 1
Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com