mandag, mai 25, 2020

Kjøreskolelæreren etter eleven ble tatt i 170 kilometer: – Sitter igjen med sinne, skuffelse og skam

Mest lest nå

Den 18 år gamle gutten hadde hatt førerkortet i 12 dager da han kjørte i 170 kilometer i timen i Rosenkrantzgata i Drammen. I den gata er det 70-sone. Nå reagerer kjøreskolelæreren hans kraftig.

Kjøreskolelærer Dag Kristian Moen Hæhre i Modum la ut en melding på Twitter etter råkjøringen i helga:

«Mandag for 14 dager siden fikk en av mine elever førerkort. Natt til lørdag ble han stoppet i 170 km/t i 70-sona i Rosenkrantzgata i Drammen.  12 dager har han hatt førerkort. Jeg sitter igjen nå med sinne, skuffelse og skam. Det er så pinlig! Heldigvis drepte han ingen!»


Foto: Skjermdump / Twitter

Var veldig sint

Dag Kristian sier til NRK at han var veldig sint da han la ut innlegget.

«Det var i frustrasjon. Jeg var så sint. Jeg syntes det var viktig for almenheten å se hvordan jeg som kjørelærer reagerer. Her kunne det alternativet jeg frykter mest ha skjedd», sier han.

«Jeg sitter igjen med sinne, skuffelse og skam», sier han videre.

Foto: Privat

«Gjør vondt å få den i trynet»

Dag Kristian mener at dagens unge sjåfører er bedre enn det de var for ti år siden. De oppsøker ikke like mye spenning som før. Unge gutter som akkurat har fått lappen har et dårlig rykte i trafikken, men kjøreskolelæreren mener det har blitt langt bedre de siste årene. Derfor ble han veldig overrasket da han fikk høre om den tidligere elevens råkjøring.

«Det gjør ekstra vondt å få den i trynet. Selv om jeg ikke har ansvar, så var jeg en del av prosessen», sier han til NRK.

«Jeg opplever at det har vært en stor kulturendring der. Rånekulturen står ikke like sterkt, iallfall ikke her i området. Jeg ble veldig overrasket og selvsagt bekymret for at en ikke har nådd fram med det en har undervist», sier han videre.

Saken stod først i Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Oppkjøringen gikk ikke helt som planlagt – Krasjet inn i eksamenslokalet

Følg Sosialnytt på Google News!

129,739FansLik
1,351FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter