Hjem Historier fra livet Da alle andre kjørte rett forbi, reddet 11-år gamle Rasmus en 90-år gammel kvinne

Da alle andre kjørte rett forbi, reddet 11-år gamle Rasmus en 90-år gammel kvinne

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

11-år gamle Rasmus har vist et selvsikkerhet og omsorgsevne som svært mange voksne mangler. 

Vi vet vel alle at dersom et annen menneske plutselig siger sammen, så bør man å bort til vedkommende for å se hvordan det står til. Dessverre er det mange mennesker som vegrer seg for å gripe inn i slike situasjoner.

Svenske Rasmus Ehn viste i en alder av 11 år at han definitivt ikke er i denne kategorien. Svenske Expressen fortalte historien om hvordan Rasmus reddet en 90-år gammel dame.

Rasmus var på vei hjem fra skolen da han fikk øye på en eldre dame som lå på bakken. Rundt henne fløt det med blod.

Han forteller at det var en skremmende opplevelse og at han umiddelbart tenkte at damen måtte ha besvimt.

«Jeg så på henne. Det var en gammel dame som lå der, med ansiktet mot veien. Hun lå helt stille. Lever hun, tenkte jeg, eller er hun død?»

Rasmus kjente at han ble redd. Han så rundt seg og så alle bilene som bare kjørte forbi. Hvorfor stopper ingen? Hvorfor er det ingen voksne som gjør noe?

Rasmus
Rasmus handlet resolutt. Foto: Privat

«Jeg ble sint da jeg oppdaget at det ikke var noen av de forbipasserende bilene som stoppet for å hjelpe henne,» forteller Rasmus til avisen og samtidig forteller han om en følelse av å ville stikke av.

«Jeg tenkte at dette klarer jeg ikke. Men så kom jeg på en film jeg hadde sett på Youtube hvor ingen brydde seg om en som var skadet. Om jeg stikker nå er jeg like dårlig som de på filmen. Jeg vil ikke stikke av som de andre, nå er det virkelighet tenkte jeg.» 

Så Rasmus bestemte seg selv for å ta ansvar. Mens bilene suste forbi, gikk han bort til den gamle kvinnen og spurte om det gikk bra med henne.

«Jeg sa hei til henne og spurte om hun behøvde hjelp. Hun fortalte at hun hadde ramlet og slått seg. Jeg hadde ikke mobiltelefon med meg så jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre,» forteller 11-åringen.

Heldigvis hadde en bil oppdaget gutten som sto bøyd over den skadde kvinnen. De stoppet bilen og en mor og datter kom ut for å se hva som skjedde. De fikk raskt ringt etter ambulanse.

Kvinnen har det bra nå, og dette endte heldigvis godt. Historien skjedde for noen år siden men blir aldri for gammel for å bli gjenfortalt. Vi bør alle la Rasmus være et forbilde for oss, tenk på han neste gang du vurderer om du skal gå bort til noen som trenger hjelp. 

LES OGSÅ: Lastebilsjåføren stoppet midt i veien og sperret trafikken. Han hylles som en ekte hverdagshelt!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com