11-år gamle Rasmus har vist et selvsikkerhet og omsorgsevne som svært mange voksne mangler. 

Vi vet vel alle at dersom et annen menneske plutselig siger sammen, så bør man å bort til vedkommende for å se hvordan det står til. Dessverre er det mange mennesker som vegrer seg for å gripe inn i slike situasjoner.

Den svenske 11-åringen, Rasmus Ehn, er definitivt ikke i denne kategorien. Svenske Expressen skriver om hvordan Rasmus reddet en 90-år gammel dame.

Rasmus var på vei hjem fra skolen da han fikk øye på en eldre dame som lå på bakken. Rundt henne fløt det med blod.

Han forteller at det var en skremmende opplevelse og at han umiddelbart tenkte at damen måtte ha besvimt.

Til avisen sier han:

«Jeg så en gammel dame som lå på veien, men jeg visste ikke hva som hadde hendt. Men jeg ble sint da jeg oppdaget at det ikke var noen av de forbipasserende bilene som stoppet for å hjelpe henne.»

Så Rasmus bestemte seg selv for å ta ansvar. Mens bilene suste forbi, gikk han bort til den gamle kvinnen og spurte om det gikk bra med henne.

«Jeg sa hei til henne og spurte om hun behøvde hjelp. Hun fortalte at hun hadde ramlet og slått seg. Jeg hadde ikke mobiltelefon med meg så jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre,» forteller 11-åringen.

Heldigvis hadde en bil oppdaget gutten som sto bøyd over den skadde kvinnen. De stoppet bilen og en mor og datter kom ut for å se hva som skjedde. De fikk raskt ringt etter ambulanse.

Kvinnen har det bra nå, og dette endte heldigvis godt. Vi bør alle la Rasmus være et forbilde for oss, tenk på han neste gang du vurderer om du skal gå bort til noen som trenger hjelp.