Hjem Nyheter Kjørte ihjel 5 geiter og stakk av. Bonden Geir : Meld deg!

Kjørte ihjel 5 geiter og stakk av. Bonden Geir : Meld deg!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

«Det var et skrekksyn for alle bønder. Vi fant fem hardt skadde dyr som var etterlatt alene i vegkanten.»

Dette er ordene til geitebonden Geir Nesbakk som har latt seg intervjue av NRK etter det grusomme synet som møtte han mandag ettermiddag.

Bonden ble oppringt av en person som hadde observert en av geitene til Geir. Den så skadd ut. Geir og sønnen Tore heiv seg i bilen, og skulle raskt finne ut av situasjonen var mye verre enn først antatt.

Påkjørt og etterlatt

Flere av geitene til Geir hadde blitt påkjørt av en bilist som hadde forlatt åstedet, uten å gi noe beskjed eller se til at dyrene fikk hjelp. De fem geitene måtte avlives øyeblikkelig.

– På veien så jeg først et dyr som stod helt apatisk og skalv, så såg vi enda et dyr. De ristet og heiv etter pusten, og hadde store problem med indre blødninger, forteller sønnen, Tore Røys Nesbakk til NRK.

Tore har publisert bilder av hendelsen på Facebook. Vi advarer mot sterke bilder.

Lidd i mange timer

Geitene ble funnet i nærheten av tunnelen Berleporten, i Sogn og Fjordane. Geir forteller til NRK at dyrene sannsynligvis har hatt det vondt i flere timer før de ble oppdaget.

– Det er vondt å tenke på at de gikk der helt hjelpeløse. Det verste er lidinga som dyrene har hatt, uten at noen har gitt beskjed. Vi steller med disse dyrene hele året og bryr oss veldig om de, seier bonden til NRK.

Politiet har fått tips 

Politiet i Bremanger har fått flere tips om hendelsen og etterforsker nå saken. Det er nemlig straffbart å ikke melde fra om dyrepåkjørsler.

Bonden Geir Nesbakk kommer med en klar oppfordring til personen som står bak ugjerningen:

– Jeg vet ikke hvem som har gjort det, men jeg vil at de skal vite at dyrene ikke har hatt det godt. Nå håper jeg at vedkommende melder seg, sier han til NRK.

Vi håper virkelig den ansvarlige leser oppfordringen til Geir og viser seg som et menneske som kan stå til ansvar for sine handlinger. 

Del saken videre – kanskje når den rette vedkommende! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com