onsdag, juni 3, 2020

Klagestorm mot NRK etter barnesang om korona – Dette er sangteksten de reagerer på

Mest lest nå

Den 10. mai la NRK Supernytt ut en barnesang om korona. Det førte til 101 klager. De fleste klagerne kritiserte sangen for å være rasistisk og diskriminerende.

NRK Supernytt er et nyhetsprogram for barn. Programmet har daglige sendinger fra mandag til fredag på barnekanalen NRK Super. Nå har Kringkastingsrådet mottatt 101 klager mot en koronasang som handler om en mann i Wuhan som spiste flaggermus. Det skriver NRK. Det var Medier24 som først skrev om saken.

Foto: NRK Supernytt

Klager fra det norsk-kinesiske miljøet

Flere av klagene er på engelsk og kommer fra et norsk-kinesisk miljø. De mener sangen er både rasistisk og diskriminerende.


Det er følgende tekst de reagerer på:

«I Kina var det en mann som bodde i Wuhan.

Han spiste og han sang hele dagen lang.

Men det var før covid-19. Vi må stoppe smitten av covid-19.

Han bodde i et hus og spiste bare boller og brus.

Men så gikk han tom for brus og spiste en flaggermus.»

Tror barna forstår konteksten

Redaktør Hildri Gulliksen i NRK Super sier til Medier24 at de mener at sangen ikke er rasistisk eller diskriminerende, men en enkel og artig sangtekst på rim laget av et barn.

– Denne konkrete saken handler altså om en ung gutt som fremførte en tullete korona-sang han hadde laget på rim. Det er så enkelt som at «han hadde ikke mer brus, så han spiste en flaggermus», sier hun.

– Dette var en av mange sanger som barn den siste tiden har laget og sendt inn til oss. Vi tror at barn forstår konteksten, og at dette ikke er en vitenskapelig fortelling om covid-19, men en morsom sang, sier redaktøren videre.

Sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet sier til NRK at 101 klager på en sak er flere enn vanlig, men han legger til at flere av klagene ligner litt på hverandre i ordlyden.

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter