torsdag, september 23, 2021

Klarer du å løse disse to gåtene?

Mest lest nå

Enten du fortsatt jobber, er permittert eller studerer for tiden, litt hjernegymnastikk er alltid bra for de små, grå. Her skal du få to oppgaver og bryne deg på.

I den første oppgaven, har sju biler kjørt seg fast i et kryss. Men ved å flytte én bil, vil hele trafikkorken løse seg opp, og alle de andre bilene kan kjøre derfra uten å måtte rygge.

Klarer du å finne denne ene bilen? Det er ikke så lett. De fleste bruker lang tid på å løse oppgaven. Man må prøve seg frem og visualisere de forskjellige kombinasjonene.


Her er fasiten

Klarte du oppgaven? Fant du bilen? Hvis ikke, skal du få et hint: Bilen det gjelder kan rygge ut av krysset.

Hvis du fortsatt ikke har funnet bilen, skal du få fasiten her: Svaret er den røde bilen som har nummer 3. Dersom denne rygger, kan den gule og den lyseblå bilen kjøre. Så den mørkeblå og oransje. Og til slutt den grønne og den lilla.

En ny oppgave

Er du klar for en oppgave til? Nå skal du finne ut hvilken beholder som fylles opp med vann først. Denne kan være litt vanskelig, og her gjelder det å holde tungen rett i munnen. Her må du se nøye på de forskjellige beholderne, og det er lurt å ha et godt øye for detaljer.

Hvordan gikk det? Vil du ha et hint?

Legg merke til hvilke rør som er stengt. Hvis du ser nøye etter, vil du se at flere av rørene er lukket inn til beholderne. Dermed er det flere beholdere som aldri vil bli fylt med vann.

Fasiten

Denne er vanskelig, ja, jeg vet det. Og her skal du få fasiten: Beholder F vil bli fylt opp først. Vannet fra C må gå i J fordi D er stengt. Deretter renner vannet ned i L, og videre til F, siden H også er stengt.

Del gjerne disse to nøttene med vennene dine, og se om de også klarer oppgavene.

PRØV OGSÅ: Mange overser feilen på dette bildet – finner du den?

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter