– Det er skikkelig vemodig. Jeg har gjort dette lenge. Nå som jeg er på vei hjem fra VM, og må dra alene fra teamet, så kjenner jeg at jeg oppsøker melankolske tanker. Det har vært en veldig stor opplevelse, forteller den drevne fotballkommentatoren Lise Klaveness i et intervju med VG.

Uttalelsen kommer i forbindelse med at Klaveness nå gir seg som fotballkommentator i NRK, og hun hadde sin siste arbeidsdag for rikskanalen under åttendedelsfinalen mellom Danmark og Kroatia forleden.

37-åringen er godt kjent i det norske fotballmiljøet, både som spiller og ikke minst for sin lange karriere på TV-skjermen. Hun har siden 2011 arbeidet som både kommentator og studioekspert, og var den første norske kvinnen som kommenterte et fotball-VM for herrer.

Alt i kombinasjon med fulltidsjobb som advokat i Norges Bank, men nå er det altså slutt.

Foto: Instagram

Ny jobb som sjef

I september begynner hun imidlertid i ny jobb, som sjef for elitefotball i Norges fotballforbund (NFF), så helt borte fra idretten blir hun ikke. Dessuten blir hun stadig å se i statskanalen som studioekspert frem til VM er ferdig, og hva fremtiden vil vise er vanskelig å spå.

Klaveness kommer til å bli savnet i NRK, noe flere av hennes kolleger ikke legger skjul på.

Blant annet har kommentatormakker Christian Nilssen, som hun kommenterte sin siste VM-kamp med i Nizjnij Novgorod søndag kveld, dette å si om Klaveness;

– Lise har gjort en fenomenal jobb! Hun har i ukevis stått på og sett så mange fotballkamper som mulig døgnet rundt for å være så godt forberedt som mulig. Hun er ekstremt ambisiøs, nøye og kunnskapsrik, både om fotballfaget og internasjonal fotball. Hun er en utrolig morsom dame og vi har hatt det gøy også utenfor boksen til tross for beinhard jobbing, lite søvn og et heftig reiseprogram, forteller Nilssen til VG.

Vi for vår del kommer til å savne Klaveness’ blide ansikt på tv-skjermen, men kan ikke annet enn å ønske henne lykke til videre i NFF. Del artikkelen hvis du er enig!