Råd fra fedre er noe de fleste av oss har fått i oppveksten, og sannsynligvis lært mye av. Men i dag får en far spesielt vår stemme for årets far takket være en hjertevarmende video som viser hvordan han hjelper en av sine døtre til å roe seg ned når hun har et sinneutbrudd. 

I videoen sitter Randy Gaines seg ned for å snakke med en av sine døtre, som sitter på et bord, i øynehøyde.

«Du trenger ikke alltid å være glad, du trenger ikke alltid å være dum eller morsom, du trenger ikke å være noe,» forteller han. «Det viktigste er – når du føler deg slik – å ikke bli der hele tiden. Du kan kjenne på følelsene, godta dem, anerkjenne dem, for så å la dem gå videre.»

Foto: Facebook

Du tenker kanskje umiddelbart at dette var en innviklet og flytende forklaring til et barn som ikke vil ha forutsetninger for å forstå det faren formidler. Vi synes uansett at faren til denne jenta er inne på noe vesentlig, han prater med henne om hva følelser er og hvordan man kan kjenne på dem. Dette er et tema vi som foreldre ofte glemmer å prate med barna våre om, eller tenker at de ikke vil forstå.

Denne faren kunne valgt en løsning hvor han bare hadde bedt datteren sin om å stoppe med sutringen eller slutte å være sint. Istedenfor tar han seg tid til å prate med datteren om hvordan hun har det og hvordan hun kan håndtere følelser, i dette tilfellet følelsen av sinne.

Foto: Facebook

«Hjertet mitt eksploderer av lykke når jeg ser hvordan han kommuniserer med jenta vår,» skriver konen til mannen på Facebook.

Videre skriver hun:

«Ingen skriking. Ingen kjefting. Prating. Kommunikasjon om hva følelser er og hvorfor vi får dem.

Jeg er så takknemlig for å ha denne mannen som far til mine barn. Jentene våre er velsignet som har en slik far. Takk til deg Randy Gaines, for at du er den du er!»

DEL videre om du støtter denne formen for oppdragelse!