Hjem Fremhevet Knusende beskjed for Ingvild Flugstad Østberg

Knusende beskjed for Ingvild Flugstad Østberg

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Ingvild Flugstad Østberg står over Tour de Ski og mister OL. Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding.

De siste årene har skiløper Ingvild Flugstad Østberg slitt med helsa. Og i slutten av 2019 gikk det så langt at hun fikk startnekt til å stille i langrennsåpningen på Beitostølen.

– Det har seg sånn at jeg har havnet i en situasjon der jeg ikke kan gå skirenn. Det er veldig kjedelig og beklagelig at det har blitt sånn. Det er helsemessige årsaker, der ikke alle helsekrav i helseattesten er innfridd. Som igjen vil si at det beste for meg nå er å stå over skirenn, sa Ingvild Flugstad Østberg ifølge NRK på en pressekonferanse i november 2019.

Og siden da har det vært vanskelig for jenta som imponerte oss så stort i skisporet da hun tok fem VM-medaljer i Seefeld i 2019, tre sølv og to bronse.

Helsesituasjonen ikke god nok

Og til tross for flere oppløftede meldinger den siste tiden om at Østberg er på vei tilbake i skisporet, er ikke helsa der den bør være.

– Helsesituasjonen til Ingvild er dessverre ikke god nok til å konkurrere i touren, sier Medisinsk ansvarlig i Norges Skiforbund, Øystein Andersen, i pressemeldingen.

Videre forklarer han at Østberg må ha en lengre pause.

– Den planlagte oppfølgingen etter de første rennene viser at helsesituasjonen hennes ikke tåler rennprogrammet. Ingvild må derfor på ny ta en lengre pause fra konkurranser, noe som gjør at OL beklageligvis kommer for tidlig.

Selv har Østberg publisert et innlegg på Instagram hvor hun skriver:

«Å være sammen med min «andre familie» har vært overveldende – så gøy å gå på ski og enda viktigere følelsen av glede og lykke når jeg gjør det jeg elsker. Takk for et hjertelig velkommen tilbake – betyr mye! 😍 Dessverre blir det ikke flere løp for meg. Det føles brutalt etter alt det harde arbeidet og det faktum at jeg har følt meg veldig bra. Dreams are broken 💔 Definitivt ikke julegaven jeg hadde håpet på, la oss håpe julenissen behandler meg bedre i fremtiden 🧑🏼‍🎄🙏🏼 Takk for all støtten.»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com