Hjem Nyheter Knut Arild Hareide ferdig som leder i KrF – «jeg fulgte det jeg mente var best for landet»

Knut Arild Hareide ferdig som leder i KrF – «jeg fulgte det jeg mente var best for landet»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

På torsdag kveld ble det klart at Knut Arild Hareide trekker seg som partileder for KrF da partiet gikk inn i regjering med Frp. 

Selv annonserte Hareide sin avgang og begrunnelsen for den på Facebook.

«Jeg har nå gått av som partileder i KrF. Jeg vil gi en stor takk til KrF og alle KrFere som har gitt meg så mange muligheter. Jeg kjenner på stolthet over hva partiet har fått til i årene jeg har hatt gleden av å lede KrF. Og vi har sammen bidratt til et varmere samfunn.

Nå har partiet takket ja til et regjeringssamarbeid med H, Frp og V. Dere vet at det ikke var mitt ønske. Men jeg har et ønske om at partiet skal lykkes med KrFs politikk i regjeringen Solberg. Jeg vil derfor ønske Olaug og Kjell Ingolf alt godt inn i det viktige arbeidet de nå står i. Og jeg er særlig glad for at KrF sikrer økt barnetrygd, fritidskort for barn og unge og en likeverdsreform som sikrer like muligheter i samfunnet.

Selvsagt kjenner jeg på blandede følelser. Men jeg fulgte det jeg mente var best for KrF og landet. Da er det også enklere på avgangens dag og stå igjen på perrongen selv om regjeringstoget har gått.»

Generalsekretær Hilde Frafjord Johnson støtter og hyller Hareide etter avgjørelsen.

– Veldig raus. Rakrygget. Knut Arild har stått med rak rygg, og har høy integritet. Han har slåss for det han har trodd på, sier Johnson til Dagbladet.

Får mer tid til barna

Ettersom Hareide ikke lenger skal være leder vil det naturlig nok bli mer tid til familie og barn. Noe både han og kona Lisa Maria har vært åpen om er viktig. Nylig uttalte Lisa Maria til KK:

– Nå begynner jeg å kjenne hvor deilig det er når han er litt mer hjemme. Det er så fint for ungene, de er de store vinnerne, de får mer tid med pappaen sin.

Nå gjenstår det å se hvilke rolle Hareide vil ha fremover. Til Dagbladet sier han at han overlater til konstituert leder Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad om han skal fortsette som parlamentarisk leder på Stortinget.

Vi ønsker Knut Arild Hareide lykke til videre! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com