Hjem Blomster Kok 5 hvitløksfedd: Det kan være løsningen på et kjent problem

Kok 5 hvitløksfedd: Det kan være løsningen på et kjent problem

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Hvitløk er kjent for sine mange helsefordeler og sin sterke aroma. Men visste du at det også kan være en effektiv løsning for å beskytte plantene dine mot skadedyr? Ved å koke 5 hvitløksfedd kan du lage en naturlig desinfiserende løsning som er spesielt nyttig for de som har balkong- eller hageplanter.

Slik lager du løsningen

Start med å finne frem 5 fedd. Legg så hvitløksfeddene, med skallet på, i en kjele fylt med omtrent 350 ml vann. Tilsett to kanelstenger i blandingen. Kok opp vannet, og slå deretter av varmen. La løsningen avkjøles helt.

Når løsningen er avkjølt, tilsett to spiseskjeer flytende oppvaskmiddel og rør godt. Hell blandingen, inkludert hvitløksfeddene og kanelstengene, over i en ren sprayflaske. Det er ikke nødvendig å sile blandingen.

Naturlig plantebeskyttelse

Denne hjemmelagde løsningen eliminerer behovet for kjemiske alternativer. Rist flasken godt før bruk, og spray løsningen ved foten av plantene dine for å holde skadedyr unna. Du kan også bruke den rundt huset for å avskrekke små insekter uten å skade dyr.

koke hvitløk
Insekter liker ikke hvitløk. Foto: Canva

Hvitløk har naturlige insektavvisende egenskaper, noe som gjør det til en ideell ingrediens for denne blandingen. Lukten virker avskrekkende på mygg, maur og andre skadedyr. For ekstra beskyttelse kan du også plassere hele hvitløksfedd i individuelle blomsterpotter, mellom stilken og kanten av potten.

Selv om løsningen kanskje er ukjent for den fleste, har den blitt praktisert i mange år, også her til lands.

– Hvitløk mot skadedyr ble først benyttet i landbruket og senere brukt i forbindelse med trepleie i England og Nederland. Jeg er den først som prøver ut denne metoden i Norge, sa trepleier Harald Smit til Ringsaker Blad tilbake i 2010.

– Vi mennesker spiser det vi liker. Dyr og insekter gjør det samme. De liker derimot ikke hvitløk. Den betyr at den populære løken er med på å fordrive og forhindre stor konsentrasjon av larver, lus og insekter, fortalte han videre.

Så da er det bare å gå i gang med å lage din egen blanding, for å holde lus og andre skadedyr unna plantene dine 🙂

  1. maur på kjøkken
  2. hvitløk i toalett
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com