søndag, november 29, 2020

«Kokkejævel» mistet to barn – nå er han endelig blitt far igjen

Mest lest nå

Danseren blir samboer med Birgit Skarstein

Når man jobber tett på hverandre oppstår det vennskap. Birgit Skarstein (31) og Nate Kahungus dansepartner Helene Spilling (24) har blitt så gode venner...

As­bjørn Sandøy (42) har det siste året blitt kjent for bloggen hvor han kaller seg «Kokkejævel». Her deler kokken om livets opp og nedturer.

På rask tid har bloggen til Asbjørn blitt svært populær. Selv mener han at det handler om ektehet. At folk kan kjenner seg igjen i innleggene hans.

– Jeg skri­ver ekte. Rett fra hjer­te. Det vil vel en­hver blog­ger på­stå at de gjør, men jeg tror li­ke­vel folk mer­ker at det er en for­skjell her. De le­ser det mel­lom lin­je­ne. Jeg vil for­mid­le noe ek­te­følt. Og det er in­gen re­kla­me her. Det er ikke pen­ge­ne som dri­ver meg, har han tidligere uttalt til Klikk.


Også samboeren Chris­ti­ne Pedersen bidrar til bloggen. Og sammen har de blant annet fortalt om hvor tungt det har vært å miste et barn.

I fjor høst mistet de sønnen Vebjørn på to uker. På bloggen har Asbjørn skrevet mye om hvor vanskelig en slik opplevelse er.

– Det har blitt min greie. Jeg har all­tid gjort det, både på Face­book og på blog­gen. Jeg har skre­vet om van­ske­li­ge ting vi alle sli­ter med. Som å mis­te et barn. Ikke bare hvor­dan det har vært for oss, men for and­re også, for hvor­dan for­hol­der man seg til en som har mis­tet bar­net sitt? Det var man­ge som ikke hils­te på meg len­ger. Krys­set ga­ten for å unn­gå meg. Ikke av vond vil­je, men for­di de ikke vet hva de skal si. Det er van­ske­lig, sier han til Klikk, og Christine la til at bare det å kommer seg opp om morgenen var en kamp.

– Vi kan sit­te her og smile og le, men bare det å stå opp om mor­ge­nen er en jæv­la kamp. Men man må opp. Jeg må stå opp for dat­te­ren min, for søn­ne­ne mine.

Asbjørn og Christine. Foto: Privat

Også for 12 år siden mistet Asbjørn en sønn. Også Michael døde som baby. Og som om ikke det var nok mistet også Christine en baby under en spontanabort forrige vinter. Men de ga ikke opp. De ønsket fremdeles å få flere barn. Fra før av har Asbjørn tre gutter.

– Det er kun en unge som kan lyse sterkt nok til å få deg ut av tåka. In­gen­ting an­net. Det be­tyr ikke at et nytt barn er­stat­ter det du mis­tet, men det kan hjelpe deg å se ly­set.

Endelig

Og i går kom gladnyheten. På Instagram publiserte Asbjørn bildet med teksten «Endelig kom lillebror.»

View this post on Instagram

Endelig kom lillebror. @christineemiliee

A post shared by Kokkejævel (@kokkejavel) on

Reaksjonene så langt har vært enorme. Og på sin egen blogg skriver Asbjørn:

«Når ungen din dør så ønsker du at hele verden skal stoppe opp i et minutt i resept og medfølelse for ham og din bunnløse sorg. Likeledes, bare motsatt når ungen din blir født. Det eneste du vil er å stille deg opp midt på torget og skrike i lykkerus til alle som går forbi at du har blitt pappa. Jeg har stått på “torget”, les bloggen, nå en uke og i går kunne jeg endelig skrike ut av full hals til hele verden at jeg var blitt pappa igjen!»

For en herlig nyhet! Dette fortjente dere, Asbjørn og Christine! Trykk gjerne på deleknappen og send dine gratulasjoner du også!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter