lørdag, januar 16, 2021

Komiker Herman Flesvig om å ha ADHD: – Det har vært en fordel

Mest lest nå

Herman Flesvig har gjort stor suksess på NRK som sønnen til Jeanette, spilt av Robert Stoltenberg. Nå er Herman klar med sitt eget program «Førstegangstjenesten», som så langt han sprengt alle seerrekorder.

Herman Flesvik hadde gledet seg til sin egen førstegangstjeneste. Men han fikk ikke lov til å tjenestegjøre.

«Jeg elsker machokulturen, våpen og alt. Jeg hadde ikke vært helt ærlig da jeg kom dit, og måtte fortelle at jeg hadde ADHD. Det var ikke helt greit, og da fyrte jeg meg opp. Jeg ble stemplet som ikke tjenestedyktig», sier Herman på programmet Lindmo.


Herman sier at han syns det er mye stigma rundt diagnosen, men at det også er mye positivt.

«For min del har det vært en fordel. Jeg jobber masse og står på. Men det er en berg-og-dalbane av følelser», sier han.

Slet på skolen

Selv om Herman ser på diagnosen som en fordel i dag, har det ikke alltid vært sånn, Som barn, var det vanskelig å ha ADHD. Han slet med å få med seg hva læreren sa, og faglig gjorde han det ikke så bra.

«Hvis man bare sitter bakerst i klasserommet og er klovn så går det til slutt ut over selvtilliten. Man godtar at man er dum», sier han.

Heldigvis hadde Herman en lærer som så han og som virkelig forbarmet seg over han.

«Læreren min på barneskolen, Jorid, satt en time med meg hver dag etter skolen. Hadde det ikke vært for henne hadde jeg ikke kunne skrive navnet mitt», sier Herman.

Stor suksess

Hermans nye serie «Førstegangstjenesten» har satt nye rekorder for NRK. Hele 375.000 så den første episoden. Og så langt har over en million seere sett de to første episodene.

«Jeg tar det veldig bra. Det er helt utrolig. Jeg tenker at jeg ikke må bli for høy på meg selv, men jeg blir det», ler Herman, som nå skal skrive ti nye episoder av «Førstegangstjenesten».

Det er bare å glede seg.

Nedenfor kan du se et klipp fra intervjuet hos Lindmo. 

LES OGSÅNadia (21) beskriver ADHD :For å overleve har vi skapt vår egen måte å være og reagere på

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter