Forsiden Nyheter Kommune bygde ny barnehage til 50 millioner - men glemte én vesentlig...

Kommune bygde ny barnehage til 50 millioner – men glemte én vesentlig ting

Det var stor stas og fest da Nes kommune i februar i år innviet den nye Årnes Barnehage. Etter lang ventetid sto den endelig ferdig, til en prislapp på ikke mindre enn 50 millioner kroner. Barna var glade, foreldrene var glade, personalet var glade. Det var en lykkens dag.

Månedene gikk, og barnehagelivet begynte å falle inn i gamle rutiner. Vinter ble til vår, og vår til sommer, og en av de varmeste mai månedene i manns minne var et faktum. Da oppdaget man at selv om barnehagen hadde kostet så mye som den gjorde, var det en detalje de ikke helt hadde tenkt over.

At offentlige bygg skal ha varmeanlegg er ikke ukjent i vinterlandet Norge, men da sommervarmen slo til for fullt, fortsatte temperaturen innendørs i barnehagen bare å stige. Temperaturer på nært opp til 30 varmegrader var ikke uvanlig, og de fleste ville vel nok på dette tidspunktet ha skrudd på klimaanlegget sitt, for å få en noe mer behagelig tilværelse.

LES OGSÅ
Matet hundene sine med levende revunger
LES OGSÅ
Gutten kollapset etter å ha snurret på husken. Nå vil mammaen advare andre foreldre

Det er bare det at da Årnes Barnehage ble bygget – så ble det ikke installert noe klimaanlegg – kun varmeanlegg. De kan med andre ord varme opp bygget om vinteren, men ikke kjøle det ned om sommeren.

– Jeg håper inderlig at dette problemet blir løst. Den varmen vi har opplevd er langt fra optimal for både barn og ansatte, sier barnehagestyrer Grethe Skårerhøgda i et intervju med lokalavisen Raumnes.

Entreprenøren, Consto Eide, forteller at de ikke er overrasket over situasjonen, men at de har levert det produktet Nes kommune har bestilt av dem.

Nå håper barn og ansatte ved Årnes Barnehage at det snart kommer en løsning på problemet, for slik det er nå kan de ikke ha det. Del hvis du er enig!

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Supertriks – Derfor skal du spraye eddik rundt vinduene

Sommeren er over oss for fullt og med sommer og varme kommer også diverse småkryp inn i hjemmene våre. Det er varmt ute, og hva...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet