fredag, juni 5, 2020

Kommune bygde ny barnehage til 50 millioner – men glemte én vesentlig ting

Mest lest nå

Sliter du med tørre og slitne føtter? Sjekk ut dette geniale trikset

Det er nok ingen overraskelse at føttene våre er svært viktige kroppsdeler, og følgelig også trenger stell og pleie for å fungere optimalt. Sunne...

Det var stor stas og fest da Nes kommune i februar i år innviet den nye Årnes Barnehage. Etter lang ventetid sto den endelig ferdig, til en prislapp på ikke mindre enn 50 millioner kroner. Barna var glade, foreldrene var glade, personalet var glade. Det var en lykkens dag.

Månedene gikk, og barnehagelivet begynte å falle inn i gamle rutiner. Vinter ble til vår, og vår til sommer, og en av de varmeste mai månedene i manns minne var et faktum. Da oppdaget man at selv om barnehagen hadde kostet så mye som den gjorde, var det en detalje de ikke helt hadde tenkt over.


At offentlige bygg skal ha varmeanlegg er ikke ukjent i vinterlandet Norge, men da sommervarmen slo til for fullt, fortsatte temperaturen innendørs i barnehagen bare å stige. Temperaturer på nært opp til 30 varmegrader var ikke uvanlig, og de fleste ville vel nok på dette tidspunktet ha skrudd på klimaanlegget sitt, for å få en noe mer behagelig tilværelse.

Det er bare det at da Årnes Barnehage ble bygget – så ble det ikke installert noe klimaanlegg – kun varmeanlegg. De kan med andre ord varme opp bygget om vinteren, men ikke kjøle det ned om sommeren.

– Jeg håper inderlig at dette problemet blir løst. Den varmen vi har opplevd er langt fra optimal for både barn og ansatte, sier barnehagestyrer Grethe Skårerhøgda i et intervju med lokalavisen Raumnes.

Entreprenøren, Consto Eide, forteller at de ikke er overrasket over situasjonen, men at de har levert det produktet Nes kommune har bestilt av dem.

Nå håper barn og ansatte ved Årnes Barnehage at det snart kommer en løsning på problemet, for slik det er nå kan de ikke ha det. Del hvis du er enig!

129,790FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter