Hjem Nyheter Da denne kommunen skulle spare penger ble de svakeste rammet – Sengetøyet til eldre skal bare vaskes hver 3 uke

Da denne kommunen skulle spare penger ble de svakeste rammet – Sengetøyet til eldre skal bare vaskes hver 3 uke

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Vi har alle hørt om den evinnelige sparingen til kommunene. Det er alltid noe som skal spares på for at andre ting kan prioriteres. Men den danske kommunen Hørsholm har foreslått en av de simpleste innsparingmetodene vi har har hørt om.

I følge Dagens har et sosial og sunnhetsutvalg i den danske kommunen kommet med et forslag om at eldre mennesker som ikke klarer seg på egenhånd, bare skal få vasket sengetøy hver tredje uke.

De pleietrengende eldre menneskene er i dag vandt med at sengetøyet skiftes og vaskes hver 14.dag, men nå spørs det om ikke de må vente en uke ekstra på rent sengetøy.

Forslaget er nå oppe til behandling og dersom det vedtas vil det ramme 342 innbyggere som i dag får hjelp til å skifte på sengen sin.

I kroner og øre vil kommunen spare 280.000 danske kroner det første året av praksisen, og 375.000 danske kroner de neste tre påfølgende år.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com