tirsdag, oktober 27, 2020

Kommunen vil forby fyrverkeri for å verne dyrene

Mest lest nå

Nyttårsaften er et mareritt for dyrene. Karlskrona kommune i Sverige ønsker nå å forby fyrverkeri og erstatte med et roligere lysshow. 

«Trenden er tydelig. Flere og flere kommuner dropper tradisjonelt fyrverkeri », sier kommunens sikkerhetssjef, Anders Wiklander, ifølge Blekinge Läns Tidning ifølge Aftonbladet

Fyrverkeri er vakkert å se på og vi har lange tradisjoner for å hilse det nye året velkommen med fargerike smell – men det skremmer også mange firbente. I tillegg kommer en del ulykker som følge av fyrverkeriet. Derfor vil Karlskrona nå gjøre feiringen så risikofri som mulig.


Forskning viser at øyeskader relatert til fyrverkeri kan forhindres ved å forby privat bruk. Foto: Pixabay

– Risikoen for ulykker og det at vi vet det alltid vil være mennesker som fyrer opp fyrverkeriet på en uforsiktig måte, var årsaken til at kommunen i flere år har valgt å organisere et stort felles fyrverkeri for innbyggerne, skriver Anders Wiklander i innstillingen til kommunestyret.

LES OGSÅ: Drektig ku døde av fyrverkeri

Når Karlskrona nå vil erstatte det tradisjonelle nyttårsfyrverkeriet med et roligere lysshow, er de ikke alene. Flere andre kommuner vil ifølge Aftonbladet gjøre det samme. 

Lysshowet fungerer slik at fyrverkeriet vises digitalt på en stor skjerm med dempet musikk. 

Det koster over dobbelt så mye som et vanlig fyrverkeri-show, men er tryggere for alle borgere – også de firbente.

Er du enig med den svenske kommunen? Burde også norske kommuner innføre dette i år? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook og trykk på deleknappen!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter