torsdag, april 2, 2020

Kommunen vil stenge Visjon Norge

Mest lest nå

Ida Gran-Jansen (32) blir mamma igjen – avslører kjønnet

Kjendisbaker Ida Gran-Jansen (32) og samboer Eirik Lyssand venter sitt andre barn til sommeren. Ida avslørte selv den store nyheten på sin Instagram-profil. "Halvveis til...
Artikkelen fortsetter etter annonsen
Visjon Norge er den kristne tv-kanalen som sender 24 timer i døgnet. De siste årene har det vært mye turbulens rundt kanalen, og nå kan de få kroken på døren fra Drammen kommune. 

NRK skriver i dag at Drammen kommune mener kanalen driver ulovlig, noe som vil føre til en rekke tiltak og eventuelt nedleggelse.

Under lupen til Brennpunkt 

Kanalen som har Jan Hanvold som ansvarlig redaktør ble satt under lupen av Brennpunkt da de laget en dokumentar om virksomheten i 2016. Dokumentaren avdekket at Visjon Norge samler inn enorme summer fra giverglade seere hvert eneste år. Over én milliard kroner er samlet inn i løpet av de siste 15 årene. Dokumentaren opprørte mange nordmenn og beskrives slik:

«Han tilbyr frelse, helbredelse og suksess. Den som ber, skal få. Og den som gir, får enda mer. Jan Hanvold leder TV Visjon Norge. Kanalen har de siste årene hatt enorme gaveinntekter, fra givere som er overbevist om at tv-pastoren handler på oppdrag fra Gud.»

Ikke søkt om tillatelse 

Men selv om mange mange mener pengeinnsamlingen til Visjon Norge er uetisk, er det ikke det som nå gjør at kanalen er i hardt vær.

NRK skriver at Visjon Norge ikke har tillatelse til å drive tv-virksomhet i lokalene de har brukt de siste 10 årene. Det gamle Hondabygget i Drammen er godkjent for bilverksted, lager og kontorer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TV Visjon Norge (@visjonnorge) on

Milla Flesche, avdelingsleder for juridisk avdeling på Byplan i Drammen kommune sier til NRK at Visjon Norge ikke har søkt om godkjenning til å bruke lokalet til tv-virksomhet.

– Virksomheten til Visjon Norge bryter vesentlig med gjeldende reguleringsplan. Den sier at eiendommen skal benyttes til boligformål. Dette ble Visjon Norge gjort oppmerksom på allerede i 2009. Vi tok det for gitt at de ikke hadde endret bruken av eiendommen uten å søke om godkjenning først.

Frist til 5 november 

Visjon Norge har nå fått frist til 5 november til å rette opp i forholdene. De kan i følge kommunen ikke forvente seg å få dispensasjon for fortsatt å bruke bygget til tv-virksomhet.

– Redegjørelsen deres har ikke endret vår oppfatning av saken. Hvis det ikke skjer noe før fristen i november, må virksomheten i ytterste konsekvens opphøre. Visjon Norge må finne seg et annet sted å være, sier Milla Flesche til NRK.

Hva mener du om at Visjon Norge muligens må stenge ned? Bruk kommentarfeltet på Facebook og si din mening! 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

EU-politiker hever stemmen – Steng dyremarkedene i Kina nå!

Den svenske EU-parlamentarikeren Fredrick Federly vil stenge dyremarkedene i Kina, skriver han i en debattartikkel i svenske Expressen. Det har vært mange spekulasjoner rundt oppstandelsen...

Nå bør du bytte strømavtale – prisene er historisk lave

Spotprisene på strøm er historisk lave, og det er store forskjeller mellom dyreste og billigste avtale. Nå oppfordrer forbrukerrådet alle til å bytte avtale. Strømprisene...

Henriette Steenstrup i viruskrangel med Henriette Lien

Henriette Steenstrup reagerer kraftig på en del ting Henriette Lien skriver om koronaviruset på Instagram-kontoen sin. Hun mener Lien mangler dømmekraft og sprer usannheter. -...