mandag, mars 1, 2021

Kommuner i Nord-Norge vurderer «søringkarantene»

Mest lest nå

Ikke alle landsdeler er like hardt rammet av pandemien, og enkelte kommuner i Nord-Norge stiller seg positive til å sette «søringene» i karantene.

Det er NTB som ifølge Dagbladet har stilt spørsmål til alle ordførere i Nordland og Troms og Finnmark om deres kommune vil vurdere å innføre søringkarantene på grunn av mutantutbruddet i Nordre Follo og nedstengningen av Oslo og ni andre kommuner.

15 av kommunene opplyste til pressebyrået at de vurderer å innføre søringkarantene. Tolv kommuner avviser det ikke, mens 16 kommuner sier blankt nei.


Ifølge VGs koronastatistikk, er det kun Rana kommune i Nordland som har stigende smitte. I de øvrige Nordlands-kommunene er smitten flat eller på retrett. Fylket har to dødsfall som følge av Covid-19, og det er for tiden tre pasienter innlagt på sykehus som følge av koronaviruset. I de 41 kommunene er det kun tre kommuner som har 10 eller flere smittede. I 17 av Nordlands-kommunene er det ingen koronasmittede.

I Troms og Finnmark er situasjonen ganske lik, viser VGs oversikt. Det er ingen kommuner med stigende smitte. I de 39 kommunene er det fire kommuner med 10 eller flere smittede. Det er ikke noen smittede i 18 av de 39 kommunene, og i hele fylket er det én pasient som er lagt inn på sykehus med Covid-19. Fire personer har dødd av koronaviruset i Troms og Finnmark.

Gunnar Wilhelmsen (AP) er ordfører i Tromsø. Han har ikke umiddelbare planer om søringkarantene, men følger nøye med på situasjonen. Faksimile: Facebook

I NTB-undersøkelsen om søring-karantene har 43 ordførere har svart. Det fremkom at et klart flertall av dem enten er i gang med vurderingen av søringkarantene, eller sier dette er noe som kan komme opp til vurdering dersom situasjonen utvikler seg.

Flere av ordførerne tar til orde for en regional koordinering av en søringkarantene, mens enkelte støtter Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) som lørdag gikk ut og ba regjeringen vurdere å isolere Østlandet med et utreiseforbud.

Wilhelmsen er ikke blant de som foreløpig planlegger søringkarantene. Men han følger med på smitten på østlandet.

– Det er ikke noe vi vurderer umiddelbart. Men vi mener det kan være et virkemiddel som er nødvendig, sier Wilhelmsen til NRK.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter