Hjem Nyheter Kommuner nekter Pride-flagging

Kommuner nekter Pride-flagging

Pride-flagget vil ikke vaie over Lyngdal rådhusplass den 15. juni.

Kommunestyret avslo torsdag kveld søknaden fra Pride-komiteen med 17 mot 12 stemmer. Ordfører Unni Nilsen Husøy fikk dermed støtte for sitt avslag.

Debatten i Lyngdal kommunestyre var intens og varte i over en time, med sterke meningsutvekslinger. Flertallet, bestående av Fremskrittspartiet, KrF, INP og en representant fra Høyre, stemte imot å heise regnbueflagget på kommunens flaggstang under Pride-markeringen. Det skriver Lyngdals avis.

I Farsund tok kommunestyret også stilling til en lignende søknad fra Lister Pride om å flagge med Pride-flagget 6. juli. Torsdag kveld besluttet kommunestyret at det norske flagget skal heises under markeringen. Vedtaket fastslår også at Farsund kommune fremover kun skal benytte norsk, samisk, kommune- og fylkesflagg i offisielle sammenhenger.

Intense diskusjoner i kommunestyrene

I Lyngdal førte Eivind Arnt Husøy (Ap) og ni andre representanter forslaget om å heise Pride-flagget inn til behandling i kommunestyret. Dette forslaget ble imidlertid nedstemt. Høyres representanter var delt i spørsmålet, men flertallet stemte mot.

prideflagg
Det blir ikke Pride-flagg i Lyngdal og Farsund. Foto: Canva

I Farsund ble det vedtatt at kommunen vil markere toleranse og mangfold den 6. juli ved å flagge med det norske flagget fra flere sentrale steder som Husan, Møllehaugen og Herredshuset. Kommunestyret bestemte samtidig at kun norske, samiske, kommune- og fylkesflagg skal brukes i fremtiden.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com