Hjem Kjendisnytt «Kompani Lauritzen»-profilen fikk mye omtale fordi han ikke drikker alkohol

«Kompani Lauritzen»-profilen fikk mye omtale fordi han ikke drikker alkohol

Grunde Myhrer ble først kjent da han var med på realityprogrammet «Paradise Hotel» i 2017. Han fikk mye omtale som følge av valget om å ikke drikke alkohol. Nå roper han varsko om dagens festkultur.

Som avholdsmann var Grunde Myhrer en litt a-typisk Paradise Hotel-deltager. Han har forklart grunnen til at han ikke drikker i et intervju med Se og Hør:

– Grunnen er helse og trening. Som aktiv idrettsutøver har jeg slitt med overtrening og sykdom, og da ble det feil for meg å bryte ned kroppen mer med alkohol, sier han.

Grunde er aktiv innen idrett og har gjort det stort som svømmer. Når han eventuelt legger karrieren som idrettsutøver på hylla, og om hans drikkevaner da vil endre seg, hadde han ikke noe konkret svar på i 2017.

– Det får tiden vise, om jeg kommer til å begynne med det, men ikke så lenge jeg driver med idrett, sier Grunde.

Grunde Myhrer, som også var med i «Skal vi danse» i 2017 er nå aktuell i «Kompan Lauritzen».

Relatert: Disse kjendisrekruttene er klare for vårens «Kompani Lauritzen»

Ikke rørt en dråpe alkohol hele sitt liv

Under premierefesten til den fjerde sesongen av det populære TV 2-programmet, forteller Myhrer at han fortsatt ikke har rørt en dråpe alkohol i sitt liv.

– Jeg holder meg fortsatt edru. Mange er sjokkerte over det, men det er vel kanskje den staminaen jeg har der, da, at jeg tør å stå i det valget, sier han til TV 2.no.

Samtidig legger han ikke skjul på at det til tider er vanskelig.

– En ting er for min del, som føler meg relativt trygg på valget mitt, men for andre er det vanskeligere.. Det er vanskelig nå når man ser hvor normalisert ting blir. En ting er drikking og fest, men vi ser både dop og andre ting – det er en skremmende utvikling, kommenterer han til TV 2.no.

Ungdom fortjener å ha folk å se opp til

Myhrer mener det er viktig at man tenker over hva som skal normaliseres ovenfor ungdom.

– Jeg synes ungdommer fortjener å ha folk de kan se opp til, som står for bedre verdier. Jeg sier ikke at de er dårlige mennesker, men det er noe med at … Ja, det er ikke normalt. Jeg blir litt provosert av det, faktisk.

Selv fremstår Grunde som en sterk mann med mye selvtillit. Men det har kostet å komme dit:

Frem til han deltok i «Skal vi danse» hadde ikke Grunde snakket med særlig mange om det han gjennomgikk i tenårene. Mobbingen har vært en godt bevart hemmelighet. Heller ikke foreldrene hans visste hva sønnen gjennomgikk da han startet i åttende klasse på ny skole.

– Jeg fikk høre fra noen gutter allerede første uken på ungdomsskolen at jeg «ikke måtte komme her og komme her», for da ville de banke meg. De neste årene måtte jeg leve med stygge kommentarer om hvordan jeg snakket, kledde meg, om hårsveisen og generelt om hvordan jeg var, fortalte Grunde til VG.

Han fikk også ofte slengt «jævla homse» etter seg. Selv om mobbingen fortsatte gjennom hele ungdomsskolen, sier Grunde at det meste foregikk «skjult», slik at skolen og andre ikke fikk det med seg.

Stille i mange år

Etter Grundes hektiske tv-debut med Paradise Hotel og deretter Skal vi danse, ble det stille. På hjemmebane har han blant annet fokusert på både studier og trening.

Han har imidlertid passet på å ikke skape store overskrifter.

– Jeg har ikke som mål å skape skandaleoverskrifter. Jeg kunne nok lagt ut mye mer som hadde fått plass i pressen, men det er ikke det jeg vil eller er ute etter, har han tidligere fortalt til Dagbladet.

Men han sier han heller vil dele utvalgte deler av livet sitt, og prøver å være et godt forbilde for unge og inspirere til noe positivt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com