Hjem Historier fra livet Skilte seg fra kona som bare ville være hjemme med babyen – Er jeg en «drittsekk»?

Skilte seg fra kona som bare ville være hjemme med babyen – Er jeg en «drittsekk»?

Det tidligere ekteparet som begge er 30 år giftet seg da de var 25. De hadde vært sammen siden videregående. «Jeg elsket driven hennes, og hvor intelligent og ambisiøs hun var. Vi knyttet bånd gjennom utdanning», forteller mannen på et Reddit-forum der han spør om han er en drittsekk for å ha skilt seg fra kona og nektet å gå med på at hun plutselig tross alle planer de hadde lagt skulle være hjemme med barnet.

Etter endt utdanning fikk de begge gode jobber. De giftet seg, og tre år etter bryllupet dukket babyen opp.

«Vi hadde bestemt oss for å sende barnet i barnehage etter 6 måneder. Men da 6 måneder var gått, nektet hun å gå på jobb og hun nektet å sende barnet vårt i barnehage», forteller han.

Argumentet hennes var at hvis han tok på seg mer arbeid, har de råd til å drive husholdningen med kun én inntekt. Hun mente også at hun vil spare dem for penger ved å være hjemmeværende mamma, og syntes også at det var bedre for barnet.

«Jeg nektet. Barnehage er normalt. Hvis det bare var meg som jobbet, ville jeg måtte jobbe langt flere timer, vært utslitt og ikke kunne tilbringe så mye tid med barnet mitt. Jeg sa at hvis hun var redd for barnehagen, kunne vi jobbe forskjellige skift for å være hjemme med barnet som et team», forteller mannen.

Dette fungerte imidlertid ikke for ekskona hans. Hun nekter, og sa at som mor måtte hun være sammen med babyen sin hele tiden.

Illustrasjonsfoto fra Canva

«Dette førte til en enorm konflikt mellom oss. Hun sa opp jobben. I arbeidstiden min tok hun seg av babyen, og når jeg kom hjem fra jobb ventet hun at jeg skulle lage middag. I helgene skulle jeg rydde og passe barn fordi hun mente hjemmeværende mødre også fortjener pauser», forklarer mannen.

Det hele skapte en dårlig dynamikk mellom dem. Han prøvde å snakke med henne flere ganger, fordi regningsbyrden og de vanvittige arbeidstidene hans gjorde at han ikke fikk nyte tiden sammen med barnet sitt. Det gjorde ham dypt opprørt, og etter hvert begynte han å mislike kvinnen han hadde lovet å elske og ære alle sine dager.

«Da jeg var sikker på at hun ikke kom til å høre på meg, søkte jeg om skilsmisse», forteller han.

Han har fått 50 prosent omsorg for barnet, og kreves heller ikke for underholdsbidrag eller barnebidrag siden det beviselig var hennes beslutning at hun ville være hjemmeværende, og han kunne dokumentere om at de aldri hadde blitt enige om dette.

«Jeg flyttet tilbake til foreldrene mine. De har plass til babyen vår også. I mellomtiden sliter min ekskone med å leve fra lønning til lønning. Babyen er hos mamma når jeg jobber. Moren min tilbød eksen min det samme, men hun var så sint på meg at hun nektet, og meldte barnet inn i barnehagen. Jeg nektet å betale for det siden hun bare kan la moren min passe barnet», forklarer mannen.

Nå kaller ekskona og vennene hennes han for en drittsekk fordi han skilte seg fra henne og ikke støttet beslutningen hennes om å bli hjemmeværende mamma.

«Er jeg drittsekken?», undrer han på Reddit.

En av leserne som har hjemmeværende kone sier at han «falt av da han sa hun forventet at han skulle lage mat når han kom hjem. Min kone er hjemme med barna, og hun gjør gjerne det meste av matlaging og rengjøring, og har fortsatt fritid og kan drive med hobbyer hun liker».

«Dette er den sorten kvinne jeg er livredd  for å ende opp i et forhold med: Noen som venter på at en eller annen skal sluke åten og så bare endres reglene», sier en annen.

En tredje mener at han sikkert har rett – men legger til at han håper de klarer å løse konfliktene mellom seg for barnets del.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com