Hjem NyheterTruecrime Kona og pleieren ble dømt for slaveri: – De ga meg akkurat nok mat og drikke til å holde meg i live, sier Tom

Kona og pleieren ble dømt for slaveri: – De ga meg akkurat nok mat og drikke til å holde meg i live, sier Tom

En funksjonshemmet mann (40) ble holdt fanget under elendige kår av sin kone, samtidig som hun hadde en affære med hans mannlige pleier. Paret er nå dømt for slaveri.

Da saken nylig kom opp i retten fikk de se sjokkerende bilder fra de grusomme kårene den funksjonshemmede mannen ble holdt fengslet i av sin egen kone. Hun hadde samtidig en affære med hans mannlige pleier, melder Daily Mail.

Tom Somerset-How, som har cerebral parese og er delvis blind, trengte omsorg døgnet rundt. Han ble så vidt det var holdt i live i hjemmet sitt i det britiske fylket West Sussex. Men det var ikke et godt liv. Hans kone, Sarah (49) og kjæresten hennes George Webb (50), som også var Toms pleier, behandlet ham som en ting og brukte Tom som en «minibank».

Tom er en intelligent mann, med høy utdanning. Han kommer fra en velstående familie. Etter hvert som han ble mer og mer rammet av sykdommen økte behovet for pleie. Pleien han fikk var elendig. Han ble matet med potetgull og fikk én dusj i uken.

– Det var flere ganger da jeg spurte om hun var ulykkelig og fortalte henne at vi kunne gå hver til oss i minnelighet. Men hun sa alltid at alt var i orden. Foruten det de gjorde mot meg, er det det verste – at hun ikke bare gikk. Han overnattet i helgene, og han og Sarah var borte i timevis av gangen, og lot meg være alene. Da jeg spurte om en venn kunne besøke, nektet George, forteller Tom ifølge The sun til MailOnline.

Holdt ham såvidt i live

Mens han selv var sengebundet kunne han høre kona ha sex med pleieren hans.

– I fire år lå jeg der i mørket, med bare en nattbordslampe. De ga meg akkurat nok mat og drikke til å holde meg i live, men det var det, forteller han.

Sarah Somerset-How og hennes kjæreste George Webb forlot Tom Somerset-How sengeliggende og underernært.

Til slutt fikk Toms søster og mor kontakt med han. De varslet helsevesenet, og en sosialarbeider dukket opp og fortalte Sarah at Tom hadde bedt om pusterom.

– Da jeg dro sa Sarah «Vi sees senere, kompis» som om vi aldri hadde vært i et forhold i det hele tatt. Kun 36 timer etter at jeg dro, sendte hun meg en tekstmelding og ba om å få snakke. Jeg blokkerte henne bare, sier Tom som for tiden bor i en tilrettelagt bolig og forbereder seg på å flytte inn i en ny leilighet nær moren og søsteren.

Men selv om han er «fri» fra ekskona og pleieren så er han klar på at de psykologiske og følelsesmessige skadene aldri vil forsvinne.

– De fleste netter får jeg ikke sove mer enn tre timer, sier han.

Han savner heller ikke eks-kona. Men han savner det ekteskapet skulle ha vært.

Ble holdt som slave i eget hjem

Både Sarah og George ble dømt for slaveri. George Webb ble også dømt for mishandling av en pasient, mens Sarah Somerset-How ble dømt for å ha hjulpet ham fra 2018 til 2020.

– Jeg er veldig fornøyd med dommen. Rettferdigheten har skjedd, sier Tom etter at kona og pleieren er dømt.

Slaverisaken er den første i sitt slag i Storbritannia, ettersom siktelsen av denne typen vanligvis omfatter ofre for menneskehandel.

I løpet av fire år ble Tom Somerset-How fysisk og psykisk misbrukt

Men i dette tilfellet hevdet påtalemyndigheten at forsømmelsen var så ille at Tom faktisk ble behandlet som en slave i sitt eget hjem. Han ble avskåret fra familien og kona og pleieren brukte hans økonomiske ressurser.

– Det er rikelig med bevis for at Tom ble holdt som om han var et storfe eller et dyr, sa dommer William Ashworth da forsvarerne forsøkte å få henlagt slaveritiltalen halvveis i rettssaken.

Aktor forklarte at paret hadde tatt total kontroll over Toms liv, akkurat som man ville gjort med en hund.

– Han ble stadig mer utstøtt. Han ble ikke bare neglisjert. Han ble ikke bare misbrukt. Han ble behandlet som et stykke eiendom. De forsøkte å isolere ham fra venner og familie. Han fikk ikke lov til å ringe folk uten at en av dem var til stede. Han var minibanken deres. Hvert aspekt av livet hans ble kontrollert. Det han hadde igjen av uavhengighet ble tatt fra ham av de tiltalte. Han kunne ikke si opp omsorgspersonen som misbrukte ham, og kona hans ville ikke gripe inn eller hjelpe ham fordi hun hadde en affære, sa aktor under rettssaken.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com