in ,

Min kone er en sykepleier. Min kone er en helt

Bobby bor i USA, sammen med kona Rayena og sønnen deres. Ikke bare er Rayena en travel mor – hun er også en intensivsykepleier.

Hver dag anstrenger Rayena seg, både for å være en god mor og for redde livet til andre mennesker. Men det koster.

Rayena prøver å skjule det. Men Bobby vet at hun innerst inne, føler seg utslitt og overarbeidet.


For noen år siden gikk han inn på parets soverom. Der så han kona, som tok en rask hvil før hun måtte på jobb. I armene hennes lå sønnen deres.

Dette synet fikk ham til å skrive et brev og legge det ut på Facebook. Ordene til ektemannen har siden blitt delt hundretusener av ganger.

Brevet som først ble publisert for noen år siden har fått ny giv og mening etter at koronaviruset snudde opp ned på verden, og satt alle sykepleiere og andre helsearbeidere i frontlinjen i kampen mot viruset.

Foto: Facebook

Min kone er en sykepleier. Min kone er en helt

«Dette er min kone. Om en time vil hun våkne, ta på seg arbeidsklærne og gjøre seg klar til jobb.

Tingene hun trenger for å gjøre jobben sin, vil bli samlet sammen og omhyggelig sjekket, før hun raskt ordner håret og legger et lite lag sminke. Hun vil klage over at hun ser forferdelig ut. Jeg vil motsi henne og gi henne en kopp kaffe.

Hun vil sitte i sofaen med bena i kors, mens hun prøver å drikke kaffen sin, samtidig som hun gladelig leker med pjokken som klatrer over henne.

I korte øyeblikk vil hun stirre tomt foran seg. Hun stålsetter seg for den kommende vakten. Hun tror jeg ikke legger merke til det.

Hun vil kysse sønnen vår. Hun vil kysse meg før hun drar for å ta hånd om mennesker som opplever den verste dagen i livene sine. Bilvrak, skuddskader, eksplosjoner, brannsår og brudd – arbeidsfolk, fattige, pastorer, avhengige og prostituerte – mødre, fedre, sønner, døtre og familier – det spiller ingen rolle hva som har hendt med deg.

Hun vil ta vare på deg.

Hun vil komme hjem 14 timer senere og fjerne skoene som har tråkket i blod, galle og tårer, fra de verkende føttene sine. Noen ganger vil hun ikke snakke om det. Andre ganger klarer hun ikke å vente med å snakke om det.

Noen ganger vil hun le helt til hun begynner å gråte og noen ganger vil hun bare gråte. Men på tross av disse noen gangene, vil hun møte presis til den neste vakten.

Min kone er en sykepleier. Min kone er en helt!»

Tenk hvis alle kunne ha en partner som viser like mye kjærlighet, stolthet og respekt som Bobby!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Linn Skåber

Linn Skåber avslører: Slik går det etter bruddet med kjæresten

Før ferien: Med dette enkle trikset kan du sjekke om maten i fryseren har vært tint eller ikke