De er ikke veldig like i virkeligheten, Kristofer Hivju og rollefiguren hans Tormund Giantsbane i «Game of Thrones». Men noen likheter er det likevel å spore.

«Om de skulle ha noen likhetstrekk, må det være at de er litt fysisk røslige. Tormund er jo en kraftkar, og det kan jo Kristofer også være. Han er glad i fysisk utfoldelse», sier Kristofers kone Gry Molvær Hivju til VG.

«Men Kristofer er litt mer raffinert og varm i det virkelige livet», legger hun til.

Lys og humor

Tormund Giantsbane kom inn i «Game of Thrones«-universet i sesong 3. Han har blitt en stor favoritt. Gry har ingen problemer med å fortstå hvorfor så mange liker karakteren Tormund.

«Jeg tenker at Tormund har et glimt av både lys og humor i seg, som er deilig i all elendigheten. Og Tormund vet jo ikke selv at han er morsom, men han er av og til morsom», sier hun til VG.

«Han er ufrivillig morsom. Det er et nydelig trekk», sier Kristofer Huvju og legger til at det står i kontrast til mange av de andre rollefigurene som har morsomme replikker som er veldig smarte og veloverveide.

LES OGSÅ
Sissel Kyrkjebø fyller 50 år - gir ut 50 nye låter

Jojo-slanking

Å spille Tormund har ikke bare vært enkelt. Kristofer røper at han har gått opp mellom sju og ti kilo foran hver sesong, slik at han kan fylle kostymet og gi røslige Tormund den riktige mengden ansiktsfett.

«Å gå opp i vekt kan jeg gjøre på en uke. Det er det letteste i verden å gå opp. Det er det å gå ned igjen etterpå som er et helvete», sier han, og legger til at han har vært nødt til å miste vekt etter hver sesong fordi han har hatt andre roller imellom.

«Vekten har vært jojo, men det har ikke vært noe problematisk. Jeg må bare trene mer og spise mindre», sier han.

Slåss på ekte

Rollen krever også at Kristofer er i god form. Kostymet hans veier 17 kilo tørt og 25 kilo når det er vått. Og når han slåss, er det noen ganger på ekte.

«Det er noen kampscener der en må koreografere og koreografere og øve og øve. Men for eksempel i slaget ved Hardhome, Battle of the Bastards og The Lake, da lagde vi et alfabet av angrep, og så var det fri improvisasjon. Det vil si at man slåss ut fra et kjent alfabet, men du planlegger ikke slagene dine. Du må bare kjempe for livet. Da avtalte jeg med stuntmennene at om de overvinner meg får vi heller la være å bruke opptaket, men jeg må kjempe for livet. Da blir det mye mer reelt. Den tilliten bygger du opp gjennom år, med noen av de beste stuntmennene og stuntkvinnene i verden», sier han til VG.

LES OGSÅ
Bettan kommer med avsløring om forholdet til kjæresten