Konen til politimannen skrev en tekst som går verden rundt.

1712

Hver eneste morgning åpner jeg skaper og ser min ektemanns politiuniformer. Det er ikke mange som har disse hengende i skapet sitt, mellom bukser og skjorter. Han valgte ikke denne uniformen for berømmelse og rikdom. Han kjører sin gamle Mitsubishi til politistasjonen hver dag, så jeg kan kjøre hans «nye» truck.

Han hater kaffe og å gi bøter. Det er ingen typisk dag på jobb. Politibilen er hans kontor. Noen dager trøster han ofre for seksuelle overgrep eller voldtekt. Noen dager må han kjøre bil i ekstrem hastighet for å prøve å ta igjen en fyr som skjøt og drepte en gravid jente. Noen dager overtaler han en person som vil ta livet sitt, til fortsatt å leve.

Noen dager går han inn i leiligheter full av boss, insekter, dop og røyk. Her ser han fem unger, alle under seks år, løpe rundt i dritten. Noen dager redder han mennesker ut av biler etter ulykker. Noen dager hopper han over gjerder når han løper etter kriminelle. Noen dager må han trappe opp på husbesøk etter meldinger om husbråk, uten å vite om han blir møtt med en pistol når døren åpnes.

Noen dager kjører han politisykkel og bare nyter alle de fine gestene fra publikum. Han elsker vennlige ord fra fremmede mennesker. Han forteller meg alltid om dem.

Han har en datter som ser opp til han og er så stolt av faren sin. Han blir kalt Poppa av sine to barnebarn. Han elsker den store hunden sin, Nala.

Noen ganger blir jeg sint på han fordi klærne henger på badekaret eller politibaggen ligger og flyter på gulvet. For lenge siden, da han jobbet sene netter, våknet jeg alltid av den høye lyden som kommer fra borrelåsene når han tok av seg sin skuddsikre vest. Jeg ble alltid irritert.

I dag ber jeg for de familiene som skulle ønske de kunne høre lyden av borrelåser igjen. 

Skrevet av Betsy Flower Giron.

Det kreves sterke personer for å utføre jobben, håndtere de farlige situasjonene og beskytte oss. Vi ønsker å hylle alle politimenn og synes denne teksten er en tankevekker. Vi har nok lett for å ta politiet for gitt, men vi setter stor pris på jobben dere gjør!

SISTE NYTT

Advertisements