Hjem Kjendisnytt Den gledelige nyheten om Kong Harald – mer enn 70 år siden første gang

Den gledelige nyheten om Kong Harald – mer enn 70 år siden første gang

Kong Harald får titt og ofte skryt for den enorme arbeidsinnsatsen han gjør. Og den rosen er det lite tvil om at han fortjener: Selv om han er langt forbi alderen der de fleste av oss nyter en relativt bekymringsløs pensjonisttilværelse, så er Kongen rundt om i både inn- og utland og representerer.

26. juli skal han til åpningsseremonien og 75-årsjubileet for Den internasjonale sommerskole (ISS) i Universitetets aula. Det opplyser ISS i en pressemelding.

Her har de også delt et bilde fra et av Sommerskolens aller første år, der vi ser daværende kronprins Harald og prinsesse Astrid møte  ISS-studenter på Skaugum.

Kongehusets støtte

Helt fra starten viste kongehuset sin støtte til den internasjonale studentutvekslingen, blant annet ved å noen år invitere studentene til Skaugum.

Kong Harald ble derfor tidlig introdusert for Den internasjonale sommerskole gjennom arrangementer, der først Kong Olav og senere andre representanter fra kongehuset var til stede.

Kronprins Harald og Prinsesse Astrid møter ISS-studenter på Skaugum, et av Sommerskolens første år. Bildet er tatt av en amerikansk ISS-student, og er hentet fra boka «En reise i vår utdanningshistorie», utgitt av Norge-Amerika-foreningen NORAM. Handout fra ISS

Formålet med Den internasjonale sommerskole (ISS) har siden oppstarten i 1947 vært å skape et forum for internasjonal forståelse og dialog på tvers av konflikt og landegrenser.

6 ukers sommerkus

Fra at sommerkursene de første etterkrigsårene var spesielt rettet mot nordamerikanske studenter, ble ISS raskt et populært tilbud for studenter fra alle verdens kontinenter.

Rundt 33 000 studenter fra over 150 land har siden starten i 1947 deltatt på Den internasjonale sommerskole.

ISS tilbyr bachelor- og masterkurs på felt der Norge er særlig kjent i internasjonal sammenheng. De 6-ukers sommerkursene tar for seg fagområder som bærekraftig arkitektur, programmering, utviklingsstudier, fredsforskning og menneskerettigheter.

Endelig fysisk oppmøte igjen

ISS 2023 starter 26. juni og pågår til 6. august. Årets 75-årsjubileum er en forsinket markering grunnet pandemiårene. Åpningsseremonien, der Kongen vil delta, er kun for inviterte gjester.

Det er første gang siden 2019 at alle kursene foregår med oppmøte i fysiske klasserom, etter flere år med delvis digitale kurs. For sitt fremragende læringsmiljø ble Den internasjonale sommerskole i 2009 tildelt UiO’s ærefulle Utdanningspris.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com