tirsdag, april 7, 2020

Kong Harald blir ikke skrevet ut av sykehuset som planlagt – dette sier slottet

Mest lest nå

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Onsdag denne uken, ble kong Harald innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet. Ifølge Slottet var det forventet at han skulle bli skrevet ut før helgen. Nå kommer kontrabeskjeden om at kongen ikke kan skrives ut likevel.

«Hans Majestet Kong Harald ble i dag innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet. Det er ikke funnet alvorlig sykdom. Kongen forventes å bli utskrevet før helgen», stod det i pressemeldingen fra Slottet på onsdag.

Fredag kom den nye beskjeden om at kongen dessverre ikke blir utskrevet likevel.

«Hans Majestet er innlagt på Rikshospitalet for svimmelhet. Kongen er i bedring, og forventes å bli utskrevet neste uke», sier Sven Gj. Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef på Slottet til NRK.

Sykemeldt i to uker

Kong Harald er forventet å være sykemeldt i to uker fremover. Kronprins Haakon fungerer nå som regent.

Mandag ble det kjent at kong Harald ikke kom til å delta under åpningen av Johan Sverdrup-feltet tirsdag.

«På grunn av påkjenningene den siste tiden, vil Hans Majestet Kongen ikke delta ved åpningen av Johan Sverdrup-feltet som planlagt», fortalte Slottet.

Kongen skulle også reist til Trondheim fredag denne uken for å være til stede under EM i håndball for menn. Dette blir også avlyst.

En stor belastning

Caroline Vagle er kongehusekspert for Se og Hør. Hun sier til Dagbladet at det uten tvil har vært en tøff tid for familien.

«Det er godt å høre at legene ikke har funnet noe alvorlig. Hele kongefamilien har jo vært gjennom en svært tøff periode den siste tida, og jeg finner det ikke rart om kongen rett og slett er sliten», sier hun.

«Belastningen ved å miste et familiemedlem, er tøft i seg selv. I tillegg skal han være monark og gi alt for Norge i en alder av snart 83. La oss håpe han føler seg bedre etter å ha fått ro et par uker. Enn så lenge er hans plikter i trygge hender hos kronprinsregenten», sier hun videre.

Vi ønsker masse god bedring til kong Harald. Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å sende han noen gode ord!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Hollies nyfødte datter ser alltid sint ut. Får hele verden til å smile

Det ble en dramatisk slutt på Hollies svangerskap, og en dramatisk fødsel. Kanskje er det derfor lille Winter alltid ser så sint ut? Amerikanske Hollie...

Mette-Marits påskehilsen fra toppen

Det blir en annerledes påske for mange av oss. Det gjelder også kongefamilien. Mens kongeparet tilbringer påsken på Kongsseteren, holder også kronprinsparet seg i...