fredag, februar 28, 2020
Kjendisnytt Kong Harald er friskmeldt

Kong Harald er friskmeldt

-

Kong Harald ble innlagt på Rikshospitalet tidligere denne måneden på grunn av svimmelhet. Han har vært sykemeldt siden. I dag kom gladmeldingen om at kongen nå er friskmeldt.

Ifølge kongens program på Kongehuset.no, er Kong Harald nå friskmeldt og vil lede statsråd på fredag. Han vil også ta imot ambassadør ved De Forente Arabiske Emirater, H.E. herr Abdullah Khalfan Matar S. Al Romaithi, i avskjedsaudiens.

Da kongen ble innlagt på sykehuset onsdag 8. januar, skrev Slottet i en pressemelding, at han var forventet å bli utskrevet etter et par dager.

Men fredagen etter kom den nye beskjeden om at kongen dessverre ikke ble utskrevet som forventet likevel.

«Hans Majestet er innlagt på Rikshospitalet for svimmelhet. Kongen er i bedring, og forventes å bli utskrevet neste uke», sa Sven Gj. Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef på Slottet til NRK.

Måtte avlyse åpningen av Johan Sverdrup

Kong Harald måtte blant annet avlyse åpningen av Johan Sverdrup-feltet og Trondheim-tur for å være til stede under EM i håndball for menn. Mens Kong Harald har vært sykemeldt, har Kronprins Haakon fungert som regent.

Caroline Vagle er kongehusekspert for Se og Hør. Da det ble kjent at Kongen var innlagt på sykehus, sa hun til Dagbladet at det uten tvil har vært en tøff tid for familien.

Hans Majestet Kong Harald. Foto: Jørgen Gomnæs, Det kongelige hoff

«Det er godt å høre at legene ikke har funnet noe alvorlig. Hele kongefamilien har jo vært gjennom en svært tøff periode den siste tida, og jeg finner det ikke rart om kongen rett og slett er sliten», sa hun, og henviste med det til Ari Behns selvmord første juledag.

Stor belastning

«Belastningen ved å miste et familiemedlem, er tøft i seg selv. I tillegg skal han være monark og gi alt for Norge i en alder av snart 83. La oss håpe han føler seg bedre etter å ha fått ro et par uker. Enn så lenge er hans plikter i trygge hender hos kronprinsregenten», sa kongehuseksperten videre.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...