in , ,

Kong Harald har fått korona

kong harald
Kong Harald maner til dugnad. Foto: De kongelige samlinger / Instagram

Slottet melder at Kongen har testet positivt for korona.

Hans Majestet Kongen har i dag fått påvist korona. Kongen har lettere symptomer, og vil være sykmeldt de neste dagene. Dette opplyser Kongehuset i en kort pressemelding.

I det norske kongehuset er det kun prinsesse Ingrid Alexandra som har hatt covid-19 tidligere. Hun fikk korona i august, og var da isolert hjemme på Skaugum.

Prinsessen skal ha hatt lette symptomer.

Kongeparet fikk tredje vaksinedose allerede i november. Etter regjeringens beslutning ble det prioritert å vaksinere kongeparet og dessuten også prinsesse Astrid.

I slutten av januar var utenriksminister Anniken Huitfeldt svært bekymret for om hun hadde smittet kongen med sars-cov-19-viruset. Hun møtte nemlig kongeparet kort tid før hun testet positivt på koronaviurset selv. Men kongen og dronningen ble ikke smittet.

Om kongeparet her hjemme stort sett har holdt seg koronafri, har viruset rammet flere andre kongelige. Det er kun vel en måned siden det ble rapportert fra Buckingham Palace at dronning Elizabeth (95) hadde testet positivt for viruset, kun to dager etter at Charles og Camilla hadde fått korona for andre gang.

Den 95 år gamle monarken opplevde «milde forkjølelseslignende symptomer». Til tross for sykdommen gjennomførte hun lette plikter i Windsor.

Prins Charles og hertuginne Camilla har altså hatt korona to ganger. De ble smittet første gang allerede i mars 2020. Tronarvingen skal ikke ha hatt alvorlig koronasykdom.

Prinsen av Wales har uttalt i etterkant til BBC  at han «slapp billig unna»

Langt senere ble det også kjent at prins William hadde korona i april 2020. Prins William er nummer to til å arve den britiske tronen, og ifølge britiske medier skal den positive koronatesten ha blitt holdt hemmelig for å unngå å skape bekymringer. 

Heller ikke den svenske kongefamilien har gått fri. I mars i fjor meldte det svenske hoffet at kronprinsesse Victoria og prins Daniel hadde testet positivt. Og i november 2020, mens prinsesse Sofia var gravid, hadde også prins Carl Philip og prinsesse Sofia en sykdomsrunde.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Klarsynt «Åndenes makt»-profil selger garantert spøkelsesfritt hus

La henne få sove. Studie viser at menn bør stå opp tidlig mens kvinner bør få sove