Hjem Nyheter Kong Harald har fått pacemaker – Dette sier slottet

Kong Harald har fått pacemaker – Dette sier slottet

Kong Harald har nylig gjennomgått en operasjon for innsetting av en midlertidig pacemaker ved Sultanah Maliha-sykehuset på Langkawi. Dette ble bekreftet av Slottet gjennom en pressemelding lørdag ettermiddag.

Operasjonen ble gjort på grunn av kongens lave hjertefrekvens, og beslutningen om å gjennomføre den ble tatt tidlig samme dag. Inngrepet beskrives som vellykket, og kongens tilstand er stabil, selv om han fortsatt vil ha behov for hvile. Kongens livlege, Bjørn Bendz, som er til stede i Malaysia, uttalte at operasjonen vil bidra til å sikre en tryggere hjemreise for kongen. Det antydes at den medisinske hjemtransporten sannsynligvis vil finne sted innen et par dager.

– Pacemakeren ble implantert på grunn av lav hjertefrekvens. Beslutningen ble tatt i dag tidlig, og inngrepet var vellykket. Kongen har det etter forholdene bra, men trenger fortsatt ro. Inngrepet vil gjøre hjemreisen tryggere, sier Kongens livlege Bjørn Bendz,

Et MEDEVAC-fly fra SAS, spesielt utstyrt for medisinsk evakuering og operasjoner, landet tidlig fredag morgen norsk tid på Langkawi. Flyet, som er omgjort fra et vanlig Boeing 737 passasjerfly til et flygende sykehus, har alt nødvendig medisinsk utstyr og sykehussenger om bord.

Tidligere har det blitt rapportert at kongen var innlagt med en infeksjon. En pacemaker, som er et medisinsk apparat designet for å regulere hjertets slag ved for langsom puls, fungerer ved å sende elektriske impulser som stimulerer hjertet til å slå i et mer normalt tempo.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Kong Harald
Kong Harald ankommer Regjeringens lunsj for Tanzanias president Samia Suluhu Hassan i Representasjonsboligen. Foto: Cornelius Poppe / POOL / NTB

Forsvaret bistår med hjemreisen

Sikkerhetstiltakene er forsterket rundt det malaysiske sykehuset hvor Kong Harald, 87 år gammel, for tiden er pasient. Forsvaret, ved Oberstløytnant Stine Barclay Gaasland, har bekreftet at de bistår med hjemreisen, men av sikkerhetsgrunner er detaljene rundt deres involvering ikke offentliggjort.

Selv om kongen oppholder seg på sykehus, har Slottet ennå ikke utstedt noen formell sykemelding. Ifølge den offisielle kalenderen på kongehusets nettside, er det planlagt at kongen skal lede statsråd på Slottet den 8. mars, som faller på en fredag neste uke.

Tags:

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com