Hjem Kjendisnytt Kong Harald med nytt engasjement: – Stolt av å ha med selveste Kongen

Kong Harald med nytt engasjement: – Stolt av å ha med selveste Kongen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Hele kongefamilien gjør som så mange andre gjør for tiden: De jobber hjemmefra. De fleste offisielle oppdrag er avlyst, og det meste av jobben er digital. Men nå melder Kongehuset at kong Harald skal være beskytter for årets TV-aksjon.

Søndag 18. oktober går årets TV-aksjon av stabelen. I år går pengene til WWF Verdens naturfond. Kong Harald er æresmedlem i WWF. Da han var kronprins, var han president i WWF i 20 år.

Generalsekretæren i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur, sier til NRK at Kong Harald har et sterkt engasjement for miljøspørsmål og et nært forhold til havet.

Åtte millioner tonn plast i havet

Ifølge WWF havner åtte millioner tonn plast i havet hvert år. Problemet med plast i havet, er størst i Sørøst-Asia. Derfor går årets TV-aksjon til å bekjempe plast i havet i nettopp i dette området.

– Sammen med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal vi kutte bruken av unødvendig plast, samle inn og resirkulere søppel som i dag havner i naturen. Det betyr i første omgang at TV-aksjonen skal gi mer enn 900.000 mennesker tilgang til nye og forbedrede avfallssystemer. Vi skal også redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig, sier Karoline Andaur.

Stolt av kongen

Kongehuset har stilt opp som beskytter for TV-aksjonen helt siden starten i 1974. I fjor var det dronning Sonja som stilte opp. I år er det altså kong Haralds tur. Leder for TV-aksjonen, Vibecke Østby, sier til NRK at hun er stolt av å ha selveste Kongen som høy beskytter i år.

– TV-aksjonen er en fantastisk tradisjon, som samler alle fra fylkesmenn, ordførere, frivilligheten, næringslivet og Kongehuset, til den lille basaren på hjørnet. Jeg er takknemlig for alle som år etter år stiller opp og gjør en innsats for TV-aksjonen. Dere gjør aksjonen mulig i alle kommuner landet over, sier hun.

https://www.instagram.com/p/B_h8HsehaXq/

For en fantastisk konge vi har! Trykk på deleknappen om du også synes Kong Harald gjør en glimrende innsats for landet vårt!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com