Hjem Kjendisnytt Kong Harald med viktig budskap til det Danske Kongeparet

Kong Harald med viktig budskap til det Danske Kongeparet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Under feiringen av kong Frederik og dronning Marys 20-års bryllupsdag, holdt kong Harald en tale som understreket viktigheten av kjærlighet for å lykkes som monark. Arrangementet fant sted tirsdag kveld på slottet i Oslo, der de danske kongelige var til stede.

– Folkets støtte alene kan ikke bære en konge. Man trenger også å leve i kjærlighet med sine aller nærmeste, sa kong Harald i sin tale til kong Frederik og dronning Mary.

Kong Harald fremhevet også familiens betydning som støtteapparat, basert på egne erfaringer:

– Familien er kanskje ditt aller viktigste støtteapparat. Det har i hvert fall jeg erfart, la kongen til.

Det har gått 20 år siden kong Frederik giftet seg med australskfødte Mary i domkirken i København. På deres bryllupsdag deltok de i en gallamiddag på slottet i Oslo sammen med en rekke prominente gjester, inkludert statsråder, parlamentariske ledere og representanter fra norsk og dansk samfunns- og næringsliv. Blant gjestene var Ståle Solbakken, Casper Ruud, Aksel Lund Svindal og Amalie Iuel.

I anledning besøket har kongehuset publisert dette nye bildet av den norske og danske kongefamilien sammen.

norsk og dansk kongefamilie
Foto: Kimm Saatvedt / Det kongelige hoff

Hyllest til Mary

Kong Harald glemte heller ikke å hylle dronning Mary på deres spesielle dag, og kommenterte at han selv har vært gift med dronning Sonja i snart 56 år.

– Kjære Mary, du tok på deg en stor oppgave da du gikk hen og forelsket deg i denne sporty dansken. Du ga avkall på mye som var trygt og kjent. Du gjorde Danmark og danskene til ditt eget hjerteland og hjertefolk, sa kong Harald til dronningen.

Han oppfordret de 201 gjestene til å gi en applaus for å markere kongeparets store dag.

– Vi synes det er veldig hyggelig at dere valgte å feire bryllupsdagen deres her sammen med oss alle sammen!

Vennskapsbånd

Kong Harald benyttet også anledningen til å snakke om de sterke båndene mellom den norske og den danske kongefamilien. Han nevnte blant annet at det norske kronprinsparet og prinsesse Ingrid Alexandra deltok på 18-årsdagen til kong Frederik og dronning Marys sønn, kronprins Christian, i fjor.

– Dronningen og jeg er takknemlige for at de nære slekts- og vennskapsbåndene mellom våre to familier også videreføres gjennom nye generasjoner. Det betyr mye for oss alle, tror jeg, sa kong Harald.

Han avsluttet med å uttrykke et ønske om at tradisjonen med å tilbringe tid i de norske fjellene og å omfavne langrennssporten videreføres.

– Og vi forventer selvsagt at også dere vil videreføre tradisjonen med å tilbringe mengder av tid i de norske fjellene og omfavne den noe særnorske langrennssporten, sa kongen med glimt i øyet.

Besøket markerer kong Frederik og dronning Marys andre statsbesøk siden de overtok den danske tronen etter dronning Margrethe i januar. Dronning Margrethe hadde da sittet på tronen i 52 år.

Kong Frederik og ingrid alexandra
Hans Majestet Kong Frederik er en av Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandras faddere. I forbindelse med statsbesøket møttes de to på Bygdø Konsgård. Foto: Det kongelige hoff
  1. Kong Harald
  2. kongefamilien
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com