in

Kong Harald om Durek Verrett: – Det er en kulturkollisjon

Kong Harald
Kong Harald. Foto: Det kongelige hoff

Kongeparet har hittil vært varsomme med å uttale seg om sin tilkommende svigersønn, men under en turne i Møre og Romsdal åpnet de litt mer opp.

I løpet av de tre årene Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise har vært et par, har det til tider stormet rundt prinsessens kjæreste.

Tidligere i sommer ble det furore da Durek solgte medaljonger, såkalte «Spirit Optimizers», som skal beskytte mot korona på nettsidene sine.


Medaljong-nyheten kom ikke lenge etter at det hadde blitt kjent at Durek Verrett pådro seg korona under sitt siste norgesbesøk, i forbindelse med myndighetsfeiringen til prinsesse Ingrid Alexandra. Men han ønsket ikke å ta imot behandling på sykehuset.

– Det er første gang jeg har hatt corona. Jeg har tidligere vært rundt personer som har hatt det, snakket med personer som har hatt det, men aldri blitt smittet, fortalte han i et Instagram-innlegg til følgerne sine.

Han fortalte videre at han ble bedt om å oppsøke lege, men skal ha nektet å motta behandling på sykehuset.

– Legene sa jeg måtte ta alle disse «kjemikaliene», de ville jeg skulle bruke en pustemaskin, og alt sånt. Jeg sa «nei!», fordi åndene sa jeg «hadde det jeg trengte for å komme meg gjennom dette», opplyste han.

Nå uttaler kong Harald seg for første gang om stormene rundt sin kommende svigersønn.

– Vi kommer til å snakke med ham, sier kong Harald til NRK .

– Det er kulturkollisjonen vi merker nå, legger han til.

Kongen er tilbake i jobb igjen etter at han tidlig i august hadde et opphold på Rikshospitalet som følge av en infeksjon.

– Nå er jeg så heldig, eller uheldig, at jeg nylig har hatt erfaring med å være syk. Og i dette landet har vi et utmerket helsesystem, jeg kan bare si at det er veldig bra å ha et slikt helsesystem som vi har i Norge. Og selv Durek Verrett har nytt godt av vårt helsesystem, sier kong Harald.

– Og priser det, legger dronning Sonja til, ifølge NRK.

På spørsmål om hvordan Kongen opplever at Verrett har blitt tatt imot av det norske folk, svarer Kongen at han ikke kan vite hva Verrett har opplevd.

– Jeg er jo ikke Durek, så jeg vet ikke hva han har opplevd. Men det er ingen tvil om at i kriker og kroker er det folk som driver med slikt. Så han merker det nok, sammen med andre som ikke er etnisk norsk her i landet, sier Kongen ifølge TV 2.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mistet gifteringen i potetåkeren. 50 år senere skjer det utrolige: – Sjansen var en til 100.000

Diana

Diana brøt alle regler for kongelige barneoppdragelse: – Det var uhørt