Hjem Fremhevet Kong Harald sykmeldt med forkjølelsessymptomer –Utenriksministeren håper hun ikke har smittet Kongen 

Kong Harald sykmeldt med forkjølelsessymptomer –Utenriksministeren håper hun ikke har smittet Kongen 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Torsdag ble det kjent at utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har testet positivt for koronavirus – og at hun hadde møtt kongeparet kort før den positive testen forelå.

– Jeg ønsker Hans Majestet god bedring. Jeg har hatt en fin samtale med kronprins Haakon nå i morges, og jeg er takknemlig for at Kronprinsen videreformidler min varme hilsen til kong Harald. Som jeg sa i går så er jeg som alle andre redd for å smitte noen, og jeg håper inderlig ikke at jeg har smittet kong Harald, dronning Sonja eller kronprins Haakon i audiensen i går, skriver utenriksministeren ifølge VG i en uttalelse til NTB.

Da utenriksminister Anniken Huitfeldt plutselig fikk hodepine torsdag, testet hun seg for koronavirus.

Testen skulle vise seg å være positiv, selv om Huitfeldt kun har milde symptomer.

– Jeg skulle av hele mitt hjerte ønske at jeg ikke testet positivt samme dag som jeg hadde audiens hos kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon. Jeg testet meg i dag tidlig og den var negativ, men testet meg igjen da jeg fikk akutt hodepine i ettermiddag, uttalte Huitfeldt til Aftenposten som først meldte om saken.

Huitfeldt er ukentlig i møter med Kongen for å avlegge rapport om norsk utenrikspolitikk. Hun forteller videre at slottet og de andre som har vært i møte med Utenriksministeren ble varslet med en gang.

Fredag meldte Slottet på nettsidene sine at kong Harald er sykmeldt de neste dagene med forkjølelsessymptomer.

– Alle nødvendige undersøkelser og tester vil bli gjennomført, opplyser Slottet i den korte pressemeldingen.

Her opplyses også at Kronprinsregenten har ledet dagens statsråd i Kongens fravær.

– Kronprinsen har ingen symptomer og har testet negativt for korona, skriver Slottet i meldingen.

Kongeparet er trippelvaksinert. Slottet meldte at de hadde fått boosterdosen allerede i starten av November.

Den eneste i kongefamilien som har hatt korona er prinsesse Ingrid Alexandra. Hun ble koronasmittet i august, og måtte da være isolert hjemme på Skaugum. Resten av familien ble imidlertid ikke smittet. Etter utsagn fra kronprins Haakon å dømme kan det høres ut som hun fikk en mild variant av sykdommen.

Med den hypersmittsomme omikronvarianten strømmer det inn nyheter om den ene kjendisen etter den andre som er smittet. Og ifølge ferske beregninger fra FHI har vi heller ikke nådd smittetoppen:

På toppen av bølgen i siste halvdel av februar eller første halvdel av mars kan det, avhengig av tiltaksnivå, bli 25 til 300 nye innleggelser og mellom 40 000 og 125 000 nye smittede per dag.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com