Hjem Kjendisnytt Kong Harald sykmeldt ut uken – står over politikermiddag

Kong Harald sykmeldt ut uken – står over politikermiddag

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Søndag ble det kjent at kong Harald hadde fått korona. Nå melder slottet at Kongen vil være sykmeldt ut uken.

I pressemeldingen søndag opplyste Slottet at «Hans Majestet Kongen har fått påvist korona og er sykmeldt frem til han er symptomfri». Videre i meldingen het det at Kongen har forkjølelsessymptomer, og oppholder seg hjemme.

Onsdag ettermiddag oppdaterer Slottet om helsen til Kongen. I en ny pressemelding skriver de at «Hans Majestet Kongen er i god bedring, men vil være sykmeldt ut uken».

Torsdag kveld er den årlige middagen for stortingsrepresentantene på Slottet. Den vil avholdes som planlagt, men denne gang blir det Kronprinsregenten som overtar Kongens vertskapsrolle.

«Hennes Majestet Dronningen, Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen og Prinsesse Astrid, fru Ferner vil også være til stede», sier slottet i meldingen.

Dette er andre gang kongen er smittet av korona. Også forrige gang ble sykdommen meldt i en pressemelding fra slottet.  Da kom det frem at han hadde lettere symptomer, og var sykmeldt noen dager.

Kongen er ikke den eneste i kongefamilien som har blitt rammet av korona. Også prinsesse Ingrid Alexandra har hatt viruset, og var da isolert hjemme på Skaugum.

Viruset har også rammet flere andre kongelige. I februar i fjor meldte Buckingham Palace at dronning Elizabeth (95) hadde testet positivt for viruset, kun to dager etter at Charles og Camilla hadde fått korona for andre gang. Den 95 år gamle monarken opplevde «milde forkjølelseslignende symptomer». Til tross for sykdommen gjennomførte hun lette plikter i Windsor.

Daværende prins Charles og hertuginne Camilla har hatt korona to ganger. De ble smittet første gang allerede i mars 2020. Tronarvingen skal ikke ha hatt alvorlig koronasykdom. Charles uttalte i etterkant til BBC  at han «slapp billig unna»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com