I en undersøkelse gjennomført av Ipsos på oppdrag fra ABC Nyheter, ble 1000 personer spurt om hvem av de kongelige de synes gjør den beste jobben. Ikke overraskende kom kong Harald på første plass, dronning Sonja på en god andreplass, tett etterfulgt av kronprins Haakon og helt til sist kom Mette-Marit.

Mest oppsiktsvekkende er det at kongen faktisk stakk av med hele 43% av stemmene, men dronningen kun fikk 14%, Haakon 12 og Mette-Marit bare 3%.

Den tidligere soussjefen ved Slottet, og nåværende stortingsrepresentant for Venstre Carl-Erik Grimstad, synes ikke resultatet er hverken oppsiktsvekkende eller overraskende. Snarere tvert i mot. Han har stor forståelse for kongens popularitet.

– Det er en kombinasjon av hans utstråling, hans historiske plassering som en del av kongerekken, men også hans formelle posisjon som landets monark. Han får dessuten mest oppmerksomhet, sier Grimstad i et intervju med ABC Nyheter.

Mette-Marits manglende popularitet i undersøkelsen tror han ikke har noen betydning for hva folk egentlig mener om henne. Grimstad tror dette vil endre seg når hun en dag blir dronning, og får flere oppgaver som folket vil legge merke til.

Slottet har valgt å ikke svare på henvendelser i forbindelse med undersøkelsen, men det er alltid hyggelig når kongen vår blir satt pris på. Det fortjener han. Del artikkelen hvis du er enig!