Hjem Kjendisnytt Slik fikk Kong Harald Petter Northug til å gapskratte

Slik fikk Kong Harald Petter Northug til å gapskratte

Kong Harald er kjent både for sin lune humor og for sitt engasjement i skisport. Da Kongen satt ved siden av skikongen på flyet kunne han imponere med begge deler.

– Han var fryktelig interessert i de små detaljene, og jeg ble veldig motivert da kongen hadde disse samtalene og pratet så detaljert om min plan før VM. Han ønsket meg lykke til i Falun, forteller Petter Northug ifølge ukebladet Her & Nå under bokbadet for lanseringen av «Petter Northug – en viljeskalle».

Året var 2015. Året etter katastrofeåret 2014 da ble Petter Northug ble tatt for kjøring i ruspåvirket tilstand.  Det ble et enormt medietrøkk. Skiløperen innrømmer at han lurte på å flytte fra landet da det sto på.

– Når du setter deg selv i den situasjonen der, så er du ikke på en bra plass. Jeg hadde «driti» meg ut. Jeg hadde i hvert fall lyst til å motbevise familie og venner, jeg skyldte dem det, forteller Petter ifølge ukebladet.

Kong Harald følger NM på ski på Kvaløysletta i Tromsø denne helgen. I dag kunne han dele ut flere Kongepokaler – blant…

Posted by Kongehuset on Saturday, January 30, 2016

Kort tid før han stilte til start i sitt imponerende comeback i Falun der han innkasserte fire VM-gull, satt han på fly fra Røros. Ved siden av ham satt kong Harald, som like før hadde gitt ham kongepokalen. De snakket om ski. Northug forteller at han ble imponert over kunnskapsnivået til kongen. Og hvor mye han brydde seg.

– Petter fikk frysninger på ryggen av praten og flyturen gikk altfor fort, skriver Gotaas.

Men han fikk også oppleve kong Haralds lune humor da han var sen med å dra blikket til seg fra en av flyvertinnene.

– Jeg stirret på bakdelen hennes litt for lenge. Da kikket kongen på meg og sa: «Du må vente til etter VM», forteller Northug.

– Petter svarte detaljert på de intelligente spørsmålene og slappet av i praten. Var seg selv fullt ut. Humret og fôret den interesserte kongen med detaljer, og fikk også tenkte gjennom planene sine i praten, skriver Gotaas.

«Petter Northug – en viljeskalle» er den andre boka fra langrennsløperen. I tillegg til boka, lanserer Northug også podkasten «Viljeskalle» på 25 episoder, som ifølge Nettavisen tar for seg innhold basert på boken.

Podkasten ble lansert 21. august på Podimo, mens boken kom i butikkhyllene 23. august.

– Jeg har aldri fortalt om mitt liv på denne måten før. Vi er de første til å kombinere bok og podkast på dette i Norge, det synes jeg er ekstra artig. Jeg håper alle lesere av boken lytter til podkasten, der jeg og Thor fordyper oss videre i alle bokens kapitler, sier Northug ifølge Nettavisen om boka som er ført i pennen av Thor Gotaas.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com