lørdag, juni 12, 2021

Kong Haralds rørende ord om fremtiden: Dette savner vi

Mest lest nå

Kongeparet har hatt et digitalt møte med landets ti statsforvaltere og Sysselmannen på Svalbard. Der delte kongen litt om sine tanker rundt pandemien og fortsettelsen.

Vi har ikke sett kongeparet så mye som vi er vant til den siste tiden. Restriksjoner og smittefare er selvfølgelig hovedforklaringen mens også kongens sykemelding hvor han i flere måneder var fraværende etter en operasjon i kneet.

Men på torsdag stilte kongen og dronningen opp i et digitalt møte med landets statsforvaltere, for å få høre mer om hvordan de forskjellige fylkene og Svalbard har klart seg gjennom pandemien.


Det var i dette møtet at kong Harald fortalte om hvordan han og dronningen nå ser frem mot en mer normal hverdag.

– Det nærmer seg sommer, og vi har lagt ett år og fire måneder med pandemi i Norge bak oss. Nå tror jeg vi alle er glade for at det nærmer seg slutten, sa kong Harald i følge Kongehuset.

Dette savner vi

Videre fortalte kongen om hvordan pandemien har gjort at kongeparet ikke har kunne reise rundt og med egne øyne se hvordan det står til i vårt langstrakte land.

– Begrensningene pandemien har lagt, har blant annet ført til at Dronningen og jeg har sett langt mindre til dere enn vi normalt gjør. Selv om vi har lest og fulgt med på det som skjer i landet vårt, er det noe helt annet å oppleve på nært hold, se med egne øyne og snakke med mennesker der de bor, som vi vanligvis pleier å gjøre.

Kong Harald la ikke skjul å at dette er noe kongeparet savner og at de slik sett satt pris på det digitale møtet med statsforvalterne.

– Dette savner vi. Derfor er vi veldig glade for å få denne muligheten til å foreta en liten reise gjennom hele landet, representert ved dere. Vi er spente på å høre litt om hvordan det går hos hver og én av dere: Om hva folk er opptatt av, om gleder og bekymringer, om hvordan dere har håndtert smittesituasjonen, om hvordan pandemien har rammet akkurat deres fylke, sa kongen.

Også dronningen sa noen ord om hvor godt det skal bli å komme tilbake til det normale.

– Vi ser nå med stor glede frem til sommeren. Kongen og jeg begynner så smått å ta tilbake det normale livet, når vi neste uke reiser med Kongeskipet til Vestland fylke. Da skal vi med egne øyne og øre få oppleve hvorledes folk har det i Hyllestad, Flåm og Florø. Det blir færre mennesker enn vi er vant med, men vi er glade for at vi igjen kan reise litt rundt, sa Dronning Sonja

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter