in

Dette gjør Prinsesse Astrids datter: – Veldig naturlig for meg

Prinsesse Astrids datter, Benedikte Ferner, driver det hun kaller en «moderne veikro» på Hadeland. 

– Det var egentlig veldig naturlig for meg å etablere meg her på Hadeland. Jeg hadde pendlet frem og tilbake noen år, fordi jeg hadde en kjæreste som bodde her, men så lengtet jeg til noe mer permanent. Jeg måtte finne på noe å gjøre, så da kjøpte vi Lokstallen, uten helt å vite hva vi skulle bruke den til. Det ble etter hvert et større prosjekt, enn det vi hadde trodd i starten, sier Benedikte Ferner til KK.

Benedikte Ferner er datter av prinsesse Astrid (88), og barnebarnet til kong Olav og kronprinsesse Märtha. Hun er dessuten også barnebarnet til kjøpmann Ferner Jacobsen som startet den legendariske moteforretningen med samme navn midt i Oslo Sentrum. 

Benedikte Ferner driver Lokstallen på Hadeland. Faksimile: Instagram

Les også: Prins Sverre Magnus fyller 15 år – Mange reagerer på kongehusets nye bilde: så likt

Benedikte Ferner fulgte lenge familietradisjonene, og helt frem til hun valgte å legge opp i 2011 var hun en av de store moteprofilene i Hovedstaden. 

Kjærligheten hadde ført henne til Hadeland. Her hadde hun og mannen Aage Hvinden kjøpt det gamle jernbanebygget «Lokstallen». Da de traff den britiske kokken Philip Womersley falt brikkene på plass – de skulle åpne en «moderne veikro». Advarsler til tross har det gått svært bra – Lokstallen ble kåret til Norges beste veikro av bladet Motor i 2019.

Familien har også vært innom Lokstallen. Etter et rytterstevne dro prinsesse Märtha Louise og rytterkollega Geir Kvamsvaag innom Lokstallen og spiste middag.

View this post on Instagram

A post shared by Princess Märtha Louise (@princessmarthalouise)

– Vi har ikke typisk norsk julemeny, siden Philip ikke er norsk. Den tradisjonelle norske julematen kan alle de andre lage. Men vi kan tilby retter med ulike vintersmaker, forteller hun KK.

Les også: I anledning 88-årsdagen til prinsesse Astrid har slottet publisert disse herlige bildene

Vintersmakene kan nytes i et vakkert julepyntet lokale –  med over 300 porselenstallerker på veggene som er pyntet med bilder av den norske kongefamilien, Benedicte Ferners familie. 

Tidligere i år kom også boken hennes «Landlig glede – fire årstider på Lokstallen», der leserne får følge livet på Hadeland i et helt år. Boken og er fylt med fristende oppskrifter og vakkert interiør. 

– Jeg var også heldig å ha en morfar som var konge, men først og fremst min kjære bestefar. Hver søndag spiste vi middag sammen, og han introduserte meg for god mat og vakre bord, skriver hun i forordet til boken.

Les også: Når kongen sa dette, gjorde det ekstra sterkt inntrykk på kongebiograf Harald Stanghelle

Hun spøker selv om at stilen hennes er «more is more», og kan bekrefte at det var også tilfellet hjemme hos kong Olav. 

– Det var absolutt julepyntet hos bestefar. Vi er oppvokst med at alt er på stell, også i julen. Etter julelunsjen, feiret vi julekvelden hjemme, og alle gikk rundt juletreet.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

kurt nilsen

Kurt Nilsen og kameratene hyller Anne Grete Preus med den nydeligste julelåta

Harald Rønneberg

Hysterisk tilbakeblikk: Harald Rønneberg blir overrasket med nakenyoga – Forteller pinlig detalj fra innspillingen