in ,

Se den svenske kongefamiliens bilder fra nasjonaldagen

Foto: Linda Broström / KunglHovstaterna

Søndag 6. juni feiret Sverige nasjonaldagen, «Svenska flaggans dag». Det er ikke tradisjon for storstilt feiring, og pandemien la ytterligere begrensninger.

Les også: Kronprinsesse Victoria stråler i H&M-design


Men i løpet av dagen holdt kongen en TV-tale fra Slottet. Kronprinsessen, prins Daniel og deres to barn prinsesse Estelle og prins Oscar deltok på nasjonaldagsfeiringen på Skansen i Stockholm. Dessuten delte kongefamilien flotte bilder og videoer fra dagen.

Se Kronprinsessen og familiens hilsen på Svenska flaggans dag

Det svenske flagget ble heist klokken 8 om morgenen, samtidig som det ble offentliggjort hvem som skal få kongelige medaljer.

Les også: Svenskene elsker de nye bildene av kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle – én detalj får stor oppmerksomhet

– I dag, på nasjonaldagen, har vi nok en gang heist det blågule flagget vårt. Hovedsymbolet for landet vårt. Det kan ha forskjellige betydninger for hver av oss. For meg personlig står flagget for tradisjon og fellesskap – men også for optimisme og tro på fremtiden, sa kong Carl Gustaf i talen.

Han fortsatte med å si at det nå er mange som gleder seg til den lyse svenske sommeren og til snart å kunne møtes som vanlig igjen.

Les også: Kronprinsesse Victoria hedrer Astrid Lindgren

– Vi lengter etter å være sammen – på arbeidsplasser og i foreningsliv, i gatene og på torgene og på forskjellige steder for tilbedelse. Og når det gjør det, når forlater de isolerte boblene våre, håper jeg vi gjør det med takknemlighet for ofrene som er gjort, med fornyet styrke og med en fast tro på Sveriges fremtid, sa kongen.

Fra USA hilste prinsesse Madeleine til det svenske folk, og delte bilde av de tre barna med svenske flagg.

Les også: Lager svensk «The Crown» om kong Carl Gustaf

På grunn av pandemien er det lenge siden hun har vært i Sverige nå, og svenskene savner tydeligvis den mellomste av kongen og dronningens barn.

Les også: Carl Gustaf: – To meter unna kan redde liv. Men det kan også to minutter med telefonsamtale gjøre

– Håper du snart får komme til Sverige, lyder en av kommentarene til Instagram-innlegget hennes.

Også prins Carl Philip og prinsesse Sofia hadde en hilsen til Sverige, ledsaget av et bilde der vil ser prinsesse Sofia sette opp en blomsteroppsats i de svenske fargene.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

De vanligste krefttypene og symptomene du aldri må ignorere

Nå hjelper Jan Thomas politiet: – Jeg ble født kriminell