Hjem Kjendisnytt Kongehuset deler nytt bilde av Fru Ferner som får alle til å juble

Kongehuset deler nytt bilde av Fru Ferner som får alle til å juble

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Allerede som 22-åring ble prinsesse Astrid førstedame. Da Kronprinsesse Märtha døde var det nettopp Astrid som måtte representere Norge i forskjellige sammenhenger.

– Jeg kom nesten rett fra skolebenken. Jeg visste ikke hva dette var. Så det var nok litt famlende i starten. Men så blir en jo vant til det og får litt hjelp her og der. Og så må det gå. Det må gå, har prinsesse Astrid, fru Ferner, tidligere sagt til NRK.

Kong Haralds søster har i alle år tatt på seg offentlige oppgaver for Kongehuset. Noe hun selv setter stor pris på.

I NRK-programmet «Året med kongefamilien» sa prinsesse Astrid at hun syns det er moro å bli spurt om hun kunne representere.

– Det er veldig å hyggelig å bli spurt, og ikke bli glemt, det må jeg si. Så jeg synes at det er moro å kunne være til hjelp og representere, så det er opp til hver enkelt å spørre. Har jeg tid så har jeg tid, har jeg ikke tid så: «beklager men jeg har ikke tid, sa prinsesse Astrid, fru Ferner, i intervjuet.

Fortsatt aktiv

I et innlegg på Instagram skrev Det Norske Kongehuset i februar at prinsesse Astrid fremdeles fortsatt representerer kongehuset.

– Prinsesse Astrid representerer fortsatt Hans Majestet Kongen og Kongehuset og har det siste året blant annet åpnet det nye helsehuset til Norske Kvinners Sanitetsforening, vært på flere arrangementer med Dissimilis og vært en hyppig gjest i Holmenkollen og heiet frem norske utøvere.

De ukjente bildene

For noen år tilbake, i anledning 88-årsdagen til prinsesse Astrid valgte, Kongehuset å publisere flere bilder fra livet hennes.

Til dette bildet fra Astrid var barn, skriver Kongehuset:

«Bildet av den blide Prinsessen med blomsterkrans i håret er fra 1935.»

Et annet bilde viser hvordan Astrid så ut da hun var 22 år gammel

I 2002 besluttet staten å innvilge ærespensjon av statskassen for å «vise sin anerkjennelse for den innsatsen Prinsesse Astrid, fru Ferner, har gjort for Norge».

LES OGSÅ: Det gamle bildet av dronning Sonja får folk til å sperre opp øynene : De er så utrolig like

fru ferner
Foto: Fotograf Sturlason, De kongelige samlinger

Og 92-årsdagen i februar publiserte «De kongelige samlinger» det herlige bildet nedenfor.

Kongehuset deler bilde fra gallamiddag med Prinsesse Astrid

I forbindelse med statsbesøket fra Moldovas president Maia Sandu denne uken, ble det arrangert en gallamiddag på Slottet, en hendelse som er en del av den tradisjonelle gjestfriheten ved slike anledninger. Gallamiddager er en viktig del av diplomatiet, der de feirer og forsterker båndene mellom Norge og gjestenes hjemland.

Under denne spesielle kvelden deltok flere prominente gjester, deriblant Prinsesse Astrid. Kongehuset har delt et bilde fra arrangementet, som også har funnet veien til deres offisielle Instagramkonto. Bildet viser en smilende Prinsesse Astrid sammen med andre gjester, noe som har vekket glede blant følgerne.

Reaksjonene på bildet er entydig positive, og mange uttrykker hvor hyggelig det er å se Prinsesse Astrid delta ved slike viktige anledninger.

  1. Mette-Marit
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com